Anastase: Mi se pare fireasca inghetarea indemnizatiilor

Vineri, 06 Februarie 2009, ora 15:09 1008 citiri

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a apreciat vineri ca, din moment ce sunt reduse cheltuielile cu personalul bugetar, este firesc ca si parlamentarii sa se supuna acelorasi politici.

"Mi se pare firesc sa se inghete salariile demnitarilor. Atata timp cat reducem cheltuielile legate de personal pentru toti cei care primesc salarii de la stat, e firesc ca si parlamentarii sa se supuna aceleiasi politici.

Consider chiar ca de la noi trebuie sa inceapa, asa ca este foarte bine. Nu as miza pe o reactie nefavorabila a parlamentarilor, chiar cred ca vom avea o reactie normala de acceptare a acestei decizii", a spus Anastase, informeaza NewsIn.

Premierul Emil Boc a anuntat joi, dupa sedinta de Guvern, ca s-a decis inghetarea salariilor demnitarilor in 2009 la nivelul celor din 2008, fiind vizate de aceasta masura aproximativ 7.000 de persoane. El a spus ca vor fi inghetate in 2009 salariile demnitarilor si ale celor asimilati acestora.

In privinta celorlati bugetari, Emil Boc a spus ca dupa data de 15 aprilie vor incepe consultarile cu sindicatele pentru posibile majorari salariale, in functie de previziunile economice.

Premierul a explicat ca masura inghetarii salariilor demnitarilor a fost necesara pentru ca resursele financiare sa fie indreptate catre persoanele cu venituri mici.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News