Anastase: Marti transam calendarul dezbaterii bugetului pe 2011

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 12:21687 citiri
Anastase: Marti transam calendarul dezbaterii bugetului pe 2011
Foto: Irina Ursu/ Ziare.com

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, miercuri, ca la plenul reunit de saptamana viitoare se va stabili calendarul discutarii bugetului de stat pe anul 2011.

Ea a aratat ca i-a solicitat marti liderului Senatului, Mircea Geoana, sa fie convocate miercuri Birourile permanente reunite pentru a stabili calendarul pentru legea bugetului de stat pe 2011, insa nu a primit un raspuns pe aceasta tema.

"Inteleg ca PSD are o sedinta mult mai importanta decat bugetul Romaniei, care impiedica pe cei de la PSD sa participe la BP reunit. I-am spus si domnului Geoana, le-am transmis si celor de la PSD ca plenul de marti va transa acest calendar, pentru ca inteleg ca exista niste dispute interne in PSD si nu se inteleg cine pe cine a mintit in acel partid, dar pana la urma pensiile trebuie platite, oamenii trebuie sa-si recupereze cei 15% din salarii, sunt lucruri extrem de importante care vizeaza bugetul pe anul viitor, precum si acordul cu FMI si, automat, transa care trebuie sa vina de la fond.

Nu cred ca ne putem permite un asemenea lucru si ajungem in aceeasi situatie, in care majoritatea doreste sa discute bugetul tarii, vine la Parlament si isi face treaba, iar o minoritate, care se afla in majoritate in Biroul permanent, incearca sa blocheze discutarea bugetului. E inadmisibil si o lipsa de responsabilitate care deja e evidenta", a afirmat Anastase.

Totusi, ea si-a exprimat speranta ca joi Birourile permanente ale celor doua Camere se vor reuni in sedinta pentru a stabili calendarul discutarii bugetului de stat pe 2011.

"Eu sper ca maine, cel tarziu, sa fi terminat domnul Ponta cearta cu domnul Geoana si sa putem avea un Birou permanent reunit", a spus Anastase.

Martea viitoare, Camera Deputatilor si Senatul se vor intruni in sedinta comuna pentru angajarea raspunderii Guvernului pe legea salarizarii unitare.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News