Anastase lasa parlametarii chiulangii fara diurne - reactii

Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 20:332700 citiri

Dupa ce Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, a anuntat, miercuri, ca Biroul Permanent al acestui for a decis sa taie diurnele tuturor parlamentarilor care lipsesc de la lucrari, oamenii politici nu au intarziat sa comenteze.

Purtatorul de cuvant al PSD, senatorul Dan Sova, a spus ca modul in care Anastase a prezentat acest subiect este "ridicol", informeaza Romania TV.

"Este o chestiune cel putin comica: Roberta Anastase vrea sa transforme in act de eroism o decizie contabila fireasca. Taierea indemnizatiei de sedinta este o chestiune prevazuta in Regulamentele celor doua Camere. Decizia noastra privind protestul parlamentar a fost una politica, nu contabila", a afirmat Sova.

Parlamentarii chiulangii raman fara diurne

Liderul de grup al deputatilor PSD, Mircea Dusa, considera ca este o decizie corecta.

"E normal ca, daca am fost in protest parlamentar si nu am participat la sedintele plenului, sa nu luam indemnizatii de sedinta, in raport cu zilele in care am absentat", a comentat deputatul.

Nici in tabara PNL nu au fost regrete foarte mari. "Nu o sa murim", a spus Mariana Campeanu, adaugand ca nu se vor intoarce din drum nici daca li se va taia tot "de sus pana jos".

"Sa fie taiate si celor de la Putere ca nu prea calca pe la comisii. Asa ca daca este o masura dreapta si corecta sa fie aplicata tuturor", a spus aceasta.

Eugen Nicolaescu a reactionat si el si a spus ca Roberta Anastase nu are ce sa taie pentru ca el nu a mai luat bani din luna decembrie.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat, miercuri, ca Biroul Permanent al acestui for a decis sa taie diurnele parlamentarilor care lipsesc de la lucrari. Acest lucru se va aplica atat celor din Opozitiei, cat si celor de la Putere.

Vasile Blaga, presedintele Senatului, a afirmat ca nu exista tratament preferential pentru niciun parlamentar si ca indiferent daca sunt de la Putere sau Opozitie, vor suporta consecintele.

"Daca nu au participat la respectivele sedinte de plen sau ale comisiilor, atunci nu vor primi indemnizatiile de sedinta, iar cei din teritoriu, pentru zilele respective nu vor primi diurnele", a spus Blaga la Europa FM.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News