Anastase: Intr-o saptamana se poate debloca activitatea Camerei

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 19:55
1803 citiri
Anastase: Intr-o saptamana se poate debloca activitatea Camerei
Foto: ro-news.ro

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, sustine ca nu se teme de demisie, declarandu-se optimista ca intr-o saptamana activitatea de la Camera ar putea fi deblocata.

"Vreau sa intelegeti un lucru: orice om politic ia in calcul absolut toate posibilitatile. In acelasi timp, eu cred ca demisia este un gest de onoare pe care orice om politic trebuie sa-l ia in considerare in orice moment al carierei lui. Pentru mine, din acest punct de vedere, acest gest nu este un gest de care sa-mi fie teama. In niciun moment", sustine presedintele Camerei in-un interviu acordat Mediafax.

Ea spune ca la intalnirea de la Palatul Cotroceni, de marti seara, nu s-a discutat despre o posibila demisie a sa din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

"Nu am discutat, nici macar nu era subiectul discutiei. Si aici lucrurile sunt din punctul meu de vedere foarte clare: eu stiu ca exista obsesia unor lideri politici cu privire la presedintele Traian Basescu, dar noi toti trebuie sa intelegem ca presedintele Traian Basescu nu se implica in activitatile noastre parlamentare si este pana la urma incorect din partea liderilor politici ai opozitiei ca se solicita acest lucru", spune Anastase.

Roberta Anastase nu a omis sa-i acuze pe presedintii PSD si PNL de blocarea activitatii Camerei Deputatilor, precizand ca la nivelul liderilor de grup se ajunsese la un acord privind respectarea a sase principii, insa liderii celor doua partide din opozitie nu au sustinut acest demers.

Aceasta spune ca Opozitia foloseste aceasta cerere ca pe un instrument de santaj si lasitate.

"Este un gest de lasitate pentru ca nu poti, cand stai pe masa cu subiecte de interes national, in continuare sa incerci sa te ascunzi in spatele unui pretext care este absolut straveziu.

Toata lumea realizeaza ca este doar un pretext pentru a nu veni la lucrari. Pentru a nu-si asuma responsabilitatea de a nu bloca. Nimeni nu le cere sa sustina, ceea ce le cerem este sa nu blocheze. Noi ne-am asumat sa facem reformele pentru Romania, noi ne-am asumat sa scoatem Romania din criza. E crucea pe care o ducem si o ducem pana la capat", precizeaza Anastase.

Presedintele Camerei Deputatilor a tinut sa precizeze ca in PD-L nu s-a discutat ca Sulfina Barbu sa o inlocuiasca in functia pe care o detine.

Anastase considera ca discutia despre persoana sa este un pretext al liderilor partidelor din opozitie pentru blocarea activitatii parlamentare.

La intrebarea ce isi reproseaza, Anastase a precizat: "Imi reprosez poate, pe de o parte, poate prea marea sinceritate pe care am manifestat-o, imi reprosez, dar nu o abandonez. Si in acelasi timp cred ca lucrurile in viata unui om politic trebuie luate asa cum sunt. Exista momente dificile, exista momente tensionate, cred ca cel mai important lucru este sa ai intelepciune si puterea de a le depasi".

Ea considera ca in politica "trebuie sa ai stomac" si isi spune opinia despre cat este mit si cat este realitate din faptul ca femeile din politica ajung doar daca au un barbat puternic in spate.

"Femeii Roberta Anastase nu-i este usor cand i se vorbeste urat, nu-i este usor cand este jignita. Omul politic intelege aceasta situatie", mai spune aceasta.

In ceea ce priveste PD-L, Roberta Anastase considera ca trebuie imbunatatita comunicarea publica.

"Cred ca noi am lasat prea multe lucruri sa treaca fara a fi indeajuns explicate si va spune un om politic care a trecut prin asta. Am considerat ca decenta poate fi un atu in politica si ca pana la urma realitatea poate iesi la suprafata. Din pacate, asistam la o mistificare permanenta a realitatii si atunci efortul de comunicare trebuie sa fie unul intens", explica aceasta.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Roberta Anastase Camera Deputatilor, #activitate Camera , #presedinte Camera Deputatilor