Anastase: Il cunosc pe Neagoe, dar nu eu l-am propus la Posta Romana

Joi, 31 Mai 2012, ora 18:38
3531 citiri
Anastase: Il cunosc pe Neagoe, dar nu eu l-am propus la Posta Romana
Foto: Arhiva

Prim-vicepresedintele PDL Roberta Anastase a admis joi ca il cunoaste pe fostul director al Postei Romane, Daniel Neagoe, dar a adaugat ca nu ea l-a sustinut pentru a obtine aceasta functie, cand democrat-liberalii se aflau la putere.

"Nu am avut niciun fel de amestec in ceea ce priveste atribuirea mandatului fostului director general al Postei Romane, domnul Dan Neagoe. Ii reamintesc domnului Nica faptul ca eu am fost si sunt presedintele Camerei Deputatilor si nu ministrul Comunicatiilor, in sarcina caruia a revenit numirea directorului Postei Romane. In plus, nu am facut parte niciodata din Consiliul de Administratie al Postei Romane, astfel incat sa am cunostinta despre situatia financiara a Companiei Nationale Posta Romana", precieaza presedintele Camerei Deputatilor, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Ea a negat ca mama sa ar avea contracte cu Posta si l-a avertizat pe ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, de faptul ca il va da in judecata, daca acesta va continua cu acuzatiile de acest fel.

Mai mult, ea l-a acuzat pe acesta ca ar avea legaturi cu un om de afaceri brasovean din domeniul comunicatiilor.

"Ii atrag atentia domnului Dan Nica, asa cum a facut-o si seful sau, premierul Victor Ponta, sa inceteze atacurile iresponsabile la adresa presedintilor Parlamentului.

Stim cu totii ca suntem intr-o acerba campanie electorala, dar asemenea modalitati de a face campanie sunt nedemne de un politician responsabil.

Din informatiile pe care le detin si pe care le verific, agresivitatea domnului Nica este intens alimentata de interesele in domeniul comunicatiilor pe care le are un controversat om de afaceri prahovean", mai spune Anastase.

Ministrul Comunicatiilor a declarat joi ca situatia "dezastruoasa" de la Posta Romana s-a datorat "unor fapte fara precedent in istoria companiei" si ii cere fostului director Daniel Neagoe, pe care l-a numit "protejatul Robertei Anastase", sa vina cu explicatii legate de aceasta situatie.

"Il invitam pe fostul director general, domnul Daniel Neagoe, protejatul doamnei Roberta Anastase, sa ne spuna cum a reusit sa faca atat de putine lucruri in doi ani de zile? Cum a reusit sa contribuie in doar doi ani la falimentarea unei institutii care exista in Romania de peste 150 in Romania?

Il invitam pe domnul Boc si pe ministrii pe care dansul i-a numit sa ne lamureasca cum au putut sa bage in groapa cel mai mare angajator din Romania, o institutie de mare interes pentru tara noastra? Cum au aprobat bugetele de venituri si cheltuieli vazand furturile care erau perfect vizibile in cifrele contabile?", a spus Nica.

Dan Nica: La Posta Romana s-a furat mult si sistematic

Acesta a oferit unele exemple de contracte paguboase incheiate de companie, printre care si cateva "tunuri imobiliare".

Astfel, s-au platit 1.800.00 euro in 5 ani (30.000 euro/luna) in contractul Tegolino, incheiat la Iasi in 2010, 9.000 euro/luna intr-un contract la Constanta, unde a fost mutat in 2009 un sediu al Postei Romane, desi aceasta avea cladirea sa proprie, in timp ce 7.000 euro/luna a costat spatiul de birouri de la Piatra Neamt, "desi compania avea un spatiu chiar langa cel inchiriat, iar proprietatea Postei a fost in schimb lasata intentionat sa se degradeze".

Totodata, 10.000 euro/luna costa la Bacau spatiul inchiriat de la SC Transport Public SRL, desi Posta avea parcare proprie, parcarea inchiriata se afla in camp, in afara orasului, iar asfaltul din contract era de fapt o pajiste" si 10.000 euro/luna pentru o parcare la Iasi, "desi masinile puteau fi parcate tot in spatiile Postei, banii fiind achitati firmei SC Shoes SRL".

Nica a amintit si de faptul ca 6 milioane de euro, a costat softul Meter-Net si niste masini de francat, achizitionate in 2011 de la Promotional Interservice, "in conditiile in care un serviciu similar era deja dezvoltat in house de Posta Romana, la costuri infim mai mici" si de faptul ca 5 milioane de euro a costat Posta Romana denuntarea contractului cu firma STS, care figureaza ca avand un singur angajat.

"Contractul cu STS era un contract de asociere pentru facilitatea platilor prin POS-uri in ghiseele deja informatizate ale Postei Romane, care puteau incasa acele plati, fara a fi nevoite sa imparta comisionul cu furnizorul", potrivit lui Nica.

Ministrul a mai precizat ca, in acest moment, Corpul de Control al Primul Ministru verifica achizitionarea de hartie de peste 1 milion de euro care a fost platita si niciodata livrata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Roberta Anastase Neagoe Posta Romana, #Roberta Anastase Posta Romana, #Dan Nica Posta Romana , #presedinte Camera Deputatilor