Anastase despre urmatorul prim ministru: Ponta, Patriciu, Antonescu sau Boc?

Luni, 08 August 2011, ora 22:05
2036 citiri
Anastase despre urmatorul prim ministru: Ponta, Patriciu, Antonescu sau Boc?
Foto: a1.ro

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, ca Dinu Patriciu nu va fi premier, cum nici Victor Ponta nu va fi, iar ultimul nu e dorit nici macar de membrii PSD in aceasta functie.

"Nu vreau sa ma lansez in speculatii. Inteleg ca si Dinu Patriciu a dat o declaratie in care a spus ca nu este adevarat acest scenariu, dar, in acelasi timp, justificarea construirii unor scenarii de genul acesta exista. Daca vorbiti cu membrii PSD si ii intrebati daca "il sustineti pe Victor Ponta sa fie premier", spun foarte linistiti: Doamne fereste! Cum sa fie Victor Ponta prim-ministru, cel mult Adrian Nastase de la PSD poate sa fie prim-ministru.

Daca mergeti la PNL, sunt convinsa ca nici varianta Crin Antonescu nu este o varianta de sustinut pentru pozitia de prim-ministru. Singurul om politic care a iesit si cu analize economice si cu analize politice in ultima perioada este Dinu Patriciu, probabil de aceea si apare ca o solutie in randul unor oameni care sunt liberali. Nu are nici o legatura cu PDL. (...) Eu cred ca este o propunere, de altfel, probabil de aici a venit si ideea domnului Stelian Tanase, haideti sa spunem, din lipsa de solutii a liberalilor", a afirmat Roberta Anastase.

Liderul Camerei Deputatilor a dat asigurari, insa, ca dupa alegerile din 2012, "tot PDL va fi cel care va da si urmatorul premier al Romaniei". Intrebata daca premierul Emil Boc va conduce Guvernul pana in 2012, Roberta Anastase a afirmat ca nu se pune problema schimbarii actualului prim-ministru. "Noi avem prim-ministru. Ce va pot spune cu siguranta este ca Victor Ponta nu va fi prim-ministru si sunt convinsa ca cei de la USL isi cauta diverse alte variante. In momentul de fata avem un prim-ministru si avem un Guvern pe care il sustinem", a afirmat liderul Camerei Deputatilor, care a adaugat ca nu a existat in cadrul PDL nici o discutie cu privire la pregatirea unei schimbari a lui Emil Boc.

Roberta Anastase: Suntem deschisi dialogului cu toti acei liberali care vor sa poarte dialogul cu noi

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a mai spus, la acelasi post de televiziune, ca democrat-liberalii sunt deschisi dialogului cu toti liberalii care vor sa poarte un asemenea dialog si ca la nivelul teritoriului exista tensiuni in cadrul Uniunii Social Liberale.

"Noi (PDL - n.r.) ceea ce spunem, spunem un lucru destul de simplu: suntem deschisi dialogului cu toti acei liberali care vor sa poarte dialogul cu noi. Avem aceasta deschidere fara nici un fel de problema", a afirmat Roberta Anastase.

Presedintele Camerei Deputatilor sustine ca se simte mai ales in teritoriu, nu neaparat la nivel national, "pentru ca liderii de la nivel national nu prea au curajul sa sufle in fata lui Crin Antonescu (liderul PNL - n.r.)", tensiuni destul de mari in interiorul USL.

"Iar liberalii, oameni de dreapta, sunt oameni care nu accepta presiunea pe care PSD o pune in teritoriu pe ei. Uitati-va la modul la care au fost facute aceste sondaje de opinie (sondajele de opinie locale in ale USL - n.r.), la modul in care ele au fost discutate", a afirmat Roberta Anastase.

Intrebata daca exista semnale din teritoriu ca membri ai Opozitiei si-ar dori sa vina spre putere, Roberta Anastase a precizat ca exista astfel de treceri in fiecare zi la nivelul administratiei locale, amintind in acest sens de cei 185 de consilieri locali care au plecat luni de la organizatia locala a PNL Hunedoara la UNPR.

"Aceste tensiuni sunt peste tot. Daca va uitati la cum si-au realizat sondajele, la cum le-am transmis in teritoriu, cum au incercat sa le negocieze intre ei, vezi ca e ceva putred la mijloc", a spus liderul Camerei Deputatilor

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Anastase Ponta premier, #Anastase Patriciu premier , #stiri Roberta Anastase
Comentarii