Anastase: Deputatii de la PSD si UDMR mi-au cerut sa-i apar de presa

Sambata, 22 Mai 2010, ora 13:09
3088 citiri
Anastase: Deputatii de la PSD si UDMR mi-au cerut sa-i apar de presa
Foto: Arhiva

Presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase a declarat ca a avut doua solicitari din partea deputatilor PSD+PC si cei ai UDMR sa ii apere de atacurile presei pe marginea cheltuielilor alesilor.

"Am avut urmatoarea situatie: o solicitare din partea membrilor grupului parlamentar PSD+PC sa ies sa-i apar in raport cu atacurile care exista in presa si inca o solicitare scrisa a grupului parlamentar UDMR in acelasi sens. (..)

In momentul in care mi-au solicitat sa-i apar, le-am spus ca nu pot in conditiile in care in momentul de fata nu exista o decizie de reducere a cheltuielilor", a spus Anastase sambata, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV pe marginea reducerii cheltuielilor parlamentarilor.

Anastase a explicat ca atata vreme cat parlamentarii nu-si reduc cheltuielile - cele care apar pe site-ul Camerei Deputatilor si care nu au legatura cu reducerile pe care Guvernul le va opera - vor fi vizati "in mod corect" de mass-media.

Deputatii: Au aparut foarte multe informatii inexacte si calomniatoare la adresa noastra

In sedinta de plen de lunea trecuta democrat-liberalul Daniel Oajdea a denuntat modul in care presa reflecta cheltuielile parlamentarilor si a cerut Robertei Anastase sa intervina.

"Au aparut in presa foarte multe informatii inexacte si calomniatoare la adresa noastra ca deputati si ca Parlament. Solicit conducerii Camerei Deputatilor, prin serviciile pe care le are la dispozitie, sa faca lumina in acest caz, pentru ca nu e normal ca sumele pe care le cheltuim cu angajatii Camerei Deputatilor care sunt in slujba parlamentarilor si prin urmare in slujba deputatilor, sa apara cheltuieli facute de noi deputatii", a spus Oajdea, inainte ca plenul sa ia in dezbatere proiectul legii educatiei.

"Cred ca conducerea Camerei Deputatilor are obligatia de a face lumina asupra acestor cheltuieli care sunt puse in sarcina parlamentarului, sa se spuna clar ce cheltuie parlamentarul si ce nu, pentru ca daca facem o paralela inseamna ca primarul cheltuie atatia bani cat cheltuie salariatii lui aflati in organigrama primariei", a pledat Oajdea.

Deputatul PSD Anghel Stanciu a luat si el cuvantul, cerand presedintelui Camerei Deputatilor sa faca declaratii oficiale cu privire la dezinformarile din presa care adus prejudicii Parlamentului.

"Vizavi de ceea ce a spus domnul coleg Oajdea as vrea sa va solicit in mod oficial, in baza articolului 140 din Regulament (presedintele Camerei, la cererea unui deputat sau din proprie initiativa, poate sa faca declaratii oficiale, cu consultarea Camerei, cu privire la informatiile vadit inexacte, inclusiv omisiuni, deformari etc.) privind lucrarile Camerei sau asupra comentariilor, care ar putea aduce atingere imaginii institutiei parlamentare. Cred ca ceea ce se difuzeaza la cele doua posturi de televiziune (Realitatea si Antena-n.r.) aduce efectiv prejudicii de imagine Parlamentului si va cer in mod oficial sa interveniti", a spus Stanciu.

Anastase a cerut "ragaz" pana dupa taierea cheltuielilor

Anastase a intervenit, cerand ragaz pentru a da curs solicitarii lui Anghel Stanciu pana dupa ce Camera Deputatilor isi reduce cheltuielile.

"As vrea inainte de a raspunde acestei solicitari sa va spun o consideratie personala. Este clar pentru toata lumea ca Romania trece printr-o perioada foarte dificila, dupa cum este foarte greu si pentu noi ca si alesi sa punem in discutie o serie de decizii extrem de dificile pe care in acest moment trebuie sa le luam pentru ca Romania sa treaca cu bine de criza economica. In aceste conditii, cred eu ca om politic, ca , mai degraba decat de a intra intr-un razboi cu institutii de presa care pana la urma incearca sa sesizeze anumite disfunctionalitati, eu cred ca e bine sa orientam analiza ca un prim pas, catre lucrurile care ne privesc", a spus Anastase.

"Trebuie sa facem o analiza a noastra, sa venim cu un raport pe care sa-l prezentam opiniei publice, sa luam niste decizii si apoi sa solicitam colegilor de presa sa faca o informare corecta. Eu sesizez niste disfunctionalitati si cer ragaz pana miercuri", a spus presedintele Camerei Deputatilor.

"Se pare ca in sfarsit si in Camera Deputatilor incepe sa existe si intelepciune si responsabilitate, la semnalele pe care opinia publica ni le face din ce in ce mai des. Nu sunt de acord cu limitarea libertarii de exprimare, pana la urma institutiile media reflecta ceea ce facem noi, mai bine sau ma rau. Din pacate in ultima vreme nu prea facem bine", a intervenit si viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolaescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Camera Deputatilor reducere cheltuieli, #cheltuieli deputati, #Roberta Anastase cheltuieli deputati, #deputati cheltuieli atacuri presa , #presedinte Camera Deputatilor
Comentarii
Poza Iogica
Iogica
rank 5
Nu sunt de acord cu limitarea libertarii de exprimare, pana la urma institutiile media reflecta ceea ce facem noi, mai bine sau ma rau.", a intervenit si viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolaescu.