Anastase critica PDL: Avem o structura incremenita, incapabila de un demers coerent

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 17:21 1840 citiri
Foto: Arhiva

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat intr-un interviu acordat Ziare.com ca uneori "are senzatia ca PDL are o structura de partid usor incremenita, incapabila de un demers coerent".

"Eu cred ca a venit timpul ca PDL sa inceapa sa se mobilizeze, sa explice oamenilor de ce suntem fortati la o asemenea austeritate. Uneori am senzatia ca avem o structura de partid usor incremenita, pe alocuri incapabila de un demers coerent prin care sa spuna ca aceste masuri dure au fost si sunt in interesul Romaniei, ca doar asa am iesit din haos si am reusit o reechilibrare a tarii", a spus presedintele Camerei Deputatilor.

Roberta Anastase mai crede ca democrat liberalii sunt "prea preocupati de guvernare si au uitat ca trebuie sa se adreseze cat mai direct oamenilor".

"Cred ca suntem prea preocupati de guvernare si uitam cum se munceste de fapt intr-un partid, cum trebuie sa ne adresam cat mai direct oamenilor. Uitam sa explicam de ce facem ce facem. Pe undeva, e un amestec de comoditate cu teama si cred ca trebuie sa depasim rapid aceasta stare. Sa nu uitam ca mai e doar un an pana la alegeri si nu va fi un an usor", a precizat presedintele Camerei Deputatilor.

Roberta Anastase a explicat ca "este o chestiune de responsabilitate ca PDL sa construiasca un buget echilibrat".

"Trebuie sa recunosc ca e dificil pentru PDL, mai ales din perspectiva peceptiei publice, sa vina cu un buget de austeritate. Dar cred ca prin aceasta situatie delicata trec toate partidele si coalitiile care guverneaza orice tara afectata de criza. Este o chestiune de responsabilitate sa construiesti un buget echilibrat in vremurile tulburi pe care le traim. Dincolo de faptul ca orice partid se erodeaza la guvernare, mai e si aceasta asumare a unor masuri dure care s-au luat", a mai declarat Roberta Anastase in interviul acordat Ziare.com.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News