Anastase: Convocarea sesiunii extraordinare depinde de finalizarea legii ANI

Miercuri, 28 Iulie 2010, ora 19:54 476 citiri

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat pentru NewsIn ca data la care va fi convocata sesiunea extraordinara depinde de momentul in care va fi finalizat proiectul legii ANI, adaugand ca spera ca termenul propus de presedintele Basescu sa poata fi respectat.

Intrebata daca PDL ar putea propune un nou termen pentru convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului, mai devreme de 16 august, in conditiile in care presedintele Traian Basescu a subliniat ca a solicitat convocarea sesiunii in perioada 1-15 august, Anastase a precizat:

"Important este ca proiectul nou al legii ANI sa fie gata. Cel mai important este sa avem o lege buna, tinand cont de toate exigentele, atat de hotararile Curtii Constitutionale, cat si de Mecanismul de cooperare si verificare in domeniul justitiei. Asta presupune un lucru serios la proiect. Sper ca acesta sa fie gata in prima parte a lunii august".

Democrat-liberala a explicat ca, in privinta proiectului legii ANI, prima camera sesizata va fi Camera Deputatilor, care va incepe sa lucreze din momentul in care proiectul este depus. "Atunci se convoaca Biroul Permanent, care sesizeaza Comisia juridica pentru a face raport asupra proiectului. Totul se invarte in jurul datei cand este finalizat acest proiect, nu pot face o estimare", a mai spus presedintele Camerei.

Intrebata daca proiectul legii ANI va fi initiat de Guvern sau de parlamentarii PD-L, Anastase a precizat ca "de principiu, vorbim de parlamentari, dar nu numai ai PD-L, speram sa existe vointa politica mai larga in acest sens". "Sper si cred ca ne vom incadra in termenul propus de presedintele Traian Basescu", a subliniat Anastase.

La randul sau, liderul deputatilor PD-L, Mircea Toader, a explicat ca, inainte de convocarea sesiunii extraordinare, este nevoie de timp pentru intrunirea comisiilor permanente care sa lucreze asupra proiectelor ce vor fi votate in sesiune.

"Comisia juridica va lucra pentru ANI, comisiile economica si de industrii pentru legea parteneriatului public-privat. Ziua de convocare a sesiunii o vom discuta cu presedintii celor doua Camere", a mai spus deputatul.

In privinta precizarii facute de seful statului, care a subliniat ca a solicitat convocarea sesiunii extraordinare in perioada 1-15 august, Toader a afirmat ca "15 august pica intr-o duminica, iar sesiunea poate fi convocata luni, 16 august".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News