Anastase, convinsa ca ministerul pentru fonduri UE va trece de Parlament

Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 18:44689 citiri
Anastase, convinsa ca ministerul pentru fonduri UE va trece de Parlament
Foto: Arhiva

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a sustinut, miercuri, ca partidele din Coalitie vor reusi sa-si impuna in plenul Parlamentului infiintarea unui minister al absorbtiei fondurilor europene, precizand ca se bazeaza "si pe responsabilitatea oamenilor politici in ansamblu".

"Da, sigur, nu e niciun fel de problema, dar eu aici contez foarte mult si pe responsabilitatea oamenilor politici in ansamblu. Cu totii realizam importanta asumarii unei responsabilitati si a coordonarii implementarii fondurilor europene. Cred ca este un obiectiv important pentru Romania si ma astept ca oamenii politici responsabili sa sustina acest proiect", a declarat Roberta Anastase, intrebata daca partidele din Coalitie vor reusi sa impuna in plenul Parlamentului infintarea unui minister al absorbtiei fondurilor europene.

Legat de remanierea unor ministri, ea a afirmat ca aceasta prerogativa apartine premierului Emil Boc si presedintelui Traian Basescu. "Fiecare dintre noi putem sa avem pareri, cred ca parerile avizate apartin premierului si presedintelui. Cand acestia considera ca este nevoie de o schimbare in echipa guvernamentala atunci se face", a spus Anastase.

Pe de alta parte, Roberta Anastase a reiterat ca nu exclude varianta angajarii raspunderii Guvernului pentru adoptarea modificarilor legislative privind comasarea alegerilor. "Dupa ce Coalitia aflata la guvernare isi va consolida un punct de vedere asupra proiectului legislativ vom avea discutii cu reprezentantii opozitiei si evident vom decide formula optima", a completat sefa Camerei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News