Anastase: Constitutia se trimite la comisia comuna, decidem apoi cum dezbatem

Joi, 23 Iunie 2011, ora 14:46811 citiri
Anastase: Constitutia se trimite la comisia comuna, decidem apoi cum dezbatem
Foto: infomm.ro

Proiectul de revizuire a Constitutiei va fi transmis Comisiei de revizuire, dupa care liderii grupurilor parlamentare vor decide procedura prin care proiectul va fi analizat, in fiecare Camera sau in comun. Declaratia a fost facuta, joi, de catre presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Ea a tinut sa precizeze ca dupa ce Parlamentul a primit proiectul de revizuire a Constitutiei, acesta este trimis secretariatului general si apoi transmis Comisiei de revizuire a Constitutiei care a fost infiintata in urma cu un an si care il are ca presedinte pe Daniel Buda (PDL).

"Apoi, liderii vor decide procedura prin care va fi analizat proiectul de revizuire a Constitutiei: in fiecare Camera legislativa sau in Camerele reunite", a explicat Roberta Anastase pentru Mediafax.

Proiectul de revizuire a Constitutiei trebuie adoptat de Camera Deputatilor si de Senat, cu o majoritate de cel putin doua treimi din numarul membrilor fiecarei Camere, se arata in articolul 151 din legea fundamentala.

"Daca prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, hotarasc cu votul a cel putin trei patrimi din numarul deputatilor si senatorilor. Revizuirea este definitiva dupa aprobarea ei prin referendum, organizat in cel mult 30 de zile de la data adoptarii proiectului sau a propunerii de revizuire", mai prevede Constitutia in vigoare.

Basescu a trimis proiectul de Constitutie la Parlament

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca a trimis Parlamentului proiectul de revizuire a Constitutiei.

Curtea Constitutionala a dat publicitatii, miercuri, motivarea deciziei prin care a declarat neconstitutionale cateva dintre articolele din proiectul presedintelui.

Confiscarea averilor: vezi cum il contrazic judecatorii CC pe Basescu

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii