Anastase: Comasarea nu este benefica PDL. Guvernarea a fost un blestem

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 22:50
2650 citiri
Anastase: Comasarea nu este benefica PDL. Guvernarea a fost un blestem
Foto: Realitatea TV

Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare nu este benefica pentru cei de la PDL, ci este dorita, mai degraba, de primarii Opozitiei, considera presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Totodata, al treilea om in statul roman este de parere ca, in timp ce pentru romani a fost bine ca au guvernat cei de la PDL, pentru partid, in schimb, aceasta guvernare a fost un blestem.

"Pai cine isi doreste comasarea alegerilor? Isi doresc aceasta comasare primarii Opozitiei. Noi nu vrem sa blocam de doua ori institutiile statului. Mai ales ca inseamna cheltuieli duble la bugetul de stat", a declarat Roberta Anastase, luni seara, la Realitatea TV.

Presedintele Camerei Deputatilor a mai spus ca liderii USL vor ca alegerile sa aiba loc cat mai repede pentru ca sunt intr-o plina cadere in sondaje: "USL scade rapid (in sondaje - n.red.) si, daca ar fi dupa dansii, vor sa fie alegeri cat mai repede. Analistii spun ca or sa ajunga pana la 40 la suta pana in primavara".

Guvernarea, blestemul PDL

Intrebata cum vede Romania dupa sapte ani in care Traian Basescu a ocupat functia de presedinte, Roberta Anastase a marturisit ca PDL "a nimerit" la guvernare intr-un context social, economic si politic extrem de dificil si ca guvernarea a fost un blestem pentru partid.

Ilie Sarbu o ironizeaza pe Roberta Anastase

"Pentru noi, aceasta guvernare a fost extrem de dificila. Pentru partidul nostru a fost, mai degraba, un blestem, dar, pentru romani, a fost foarte bine. Asa am avut noi norocul, sa nimerim la guvernare in niste situatii extrem de dificile", s-a plans sefa deputatilor.

PDL, singurul partid care nu a contestat niciodata o hotarare luata de justitie

Cat despre disensiunile din sanul Coalitiei de la guvernare, cele care au transpirat si in presa, Roberta Anastase sustine ca este normal sa existe si pareri contradictorii pentru ca, practic, Coalitia este formata din partide cu viziuni diferite.

"E firesc sa avem viziuni diferite in coalitie. Facem parte din partide diferite si asa ceva este absolut normal. Suntem si de la PDL, si de la UDMR, nu doar de la un singur partid", a explicat pedelista.

In aceeasi ordine de idei, Anastase a declarat ca in cadrul Coalitiei nu se discuta despre problemele din justitie, fie ele actuale sau de ordin general: "Noi, in coalitie, nu discutam despre justitie".

In acest context, presedintele Camerei Deputatilor a atras atentia ca, fata de alte partide, PDL este singurul care nu a contestat niciodata o hotarare luata de justitie.

Roberta Anastase: Prin revocarea lui Lazaroiu am dat si un semnal in interiorul partidului

"Orice membru al PDL asupra caruia a planat o acuzatie a fost dat afara din partid. Ne referim aici la acuzatii consistente, la documente, nu la zvonuri. Suntem singurul partid care nu a contestat niciodata o hotarare luata de justitie.

Fac paranteza asta pentru ca ii citeam blogul lui Victor Ponta, unde spune ca, indiferent de decizia judecatorilor, Adrian Nastase nu va pleca din partid", a tinut sa sublinieze Roberta Anastase.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#comasare alegeri benefica Opozitiei, #Roberta Anastase guvernare blestem, #coalitie PDL UDMR , #presedinte Camera Deputatilor