Anastase: CNSAS a stabilit ca tatal meu nu a fost colaborator al Securitatii

Miercuri, 19 Mai 2010, ora 17:31 1246 citiri
Foto: Arhiva

Adrian Solomon, deputat PSD, a intrebat miercuri, in plen, daca tatal presedintelui Camerei, Roberta Anastase, ar putea intra sub incidenta Legii lustratiei, Anastase i-a raspuns ca, potrivit CNSAS, tatal sau nu a fost colaborator sau informator al Securitatii, adaugand ca e mandra de parintii sai.

Social-democratul Adrian Solomon a intervenit de la tribuna plenului Camerei, ironizand-o pe Roberta Anastase. "Domnul Dan Motreanu (n. red. deputat PNL) ma tinea de vorba si ma ruga sa va intreb ce a fost tatal dvs si daca nu cumva este afectat si el de legea lustratiei. Eu n-o sa va intreb lucrul asta, o sa vina domnul Motreanu sa va intrebe", a sustinut Solomon.

Anastase i-a replicat ca a solicitat inca de acum trei ani, in numele tatalui sau, un raspuns de la CNSAS privind colaborarea cu Securitatea a acestuia, demers facut "la presiunile unor membri PSD din Prahova, colaboratori cunoscuti ai Securitatii". "Raspunsul CNSAS e ca tatal meu nu a avut niciun fel de dosar de colaborator sau informator al Securitatii", a subliniat democrat-liberala.

Social-democratul a continuat, subliniind, in acelasi context, ca PD-L a eliminat din Legea lustratiei prevederile care l-ar fi putut viza pe "tatucul natiunii, Traian Basescu".

"La litera k), articolul 1, se vorbeste despre sefii misiuniilor diplomatice, consulare si comerciale romane din strainatate si adjunctii acestora. Comisia juridica, condusa de dl. Buda de la PD-L, si cu majoritate PD-L-PNL, au facut un bine altui tatuc. Tatucul natiunii, care stim prea bine ca a fost reprezentant al unei astfel de misiuni diplomatice, mai degraba comerciale, la Anvers, si care ar fi intrat in acest proces de lustrare. Colegii de la PD-L i-au facut un bine domnului Basescu, sa nu mai poata fi lustrat in veci", a comentat deputatul PSD. "N-ati avut noroc nici cu informatia aceasta, pentru ca litera i) de la amendamentele Comisiei de fapt reproduce acest articol", i-a replicat Anastase.

La final, presedintele Camerei a subliniat ca, asemenea lui Solomon, nu este de acord cu ideea potrivit careia "copiii trebuie sa plateasca pentru parinti". "Dar, in ceea ce-i priveste pe parintii mei, sunt mandra ca ii am si ii iubesc", a aratat Anastase.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News