Anastase catre Nicolaescu: Am participat la majoritatea sedintelor privind bugetul de stat

Joi, 26 Februarie 2009, ora 20:07 770 citiri

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, respinge criticile deputatului PNL Eugen Nicolaescu privind absenta sa de la dezbaterile asupra bugetului de stat, precizand ca a participat la sedinte, insa nu le-a prezidat ca urmare a unei intelegeri cu Mircea Geoana.

"In privinta conducerii sedintelor in care s-a discutat Legea bugetului de stat, impreuna cu Presedintele Senatului, Mircea Geoana, am convenit ca lucrarile sedintelor sa fie conduse de vicepresedintii celor doua Camere.

Desi nu am prezidat sedinta in care s-a discutat Legea bugetului de stat, m-am aflat in cea mai mare parte a lucrarilor in sala plenului.

Pe de alta parte, mi-am respectat agenda zilnica de presedinte al Camerei Deputatilor, care includea si intalniri oficiale cu ambasadorii acreditati la Bucuresti, in cadrul acestor discutii fiind abordate si teme legate de situatia economica a tarii, in aceeasi saptamana avand loc si o intrevedere cu o delegatie parlamentara ungara", a explicat Anastase, joi, intr-un comunicat de presa.

Presedintele Camerei a reactionat si la acuzele lui Nicolaescu privind participarea ei la emisiuni televizate. Anastase a precizat ca, in perioada discutarii proiectului de lege a bugetului, a participat la o singura emisiune televizata, "spre deosebire de membrii PNL care jumatate erau in sala si depuneau toate eforturile sa intarzie adoptatea bugetului de stat, iar cealalta jumatate se razboia pe functiile din cadrul partidului, in afara incintei Parlamentului", informeaza NewsIn.

Anastase a tinut sa explice apelul sau anterior catre PNL la "o opozitie constructiva" si a dat asigurari liberalilor ca se bucura de tot respectul sau.

"Am dorit sa spun ca ma astept ca si acest partid sa participe activ la identificarea celor mai bune solutii pentru rezolvarea problemelor generate de criza economica pe care tara noastra o traverseaza. Ma bazez in continuare pe opozitia constructiva a PNL, iar ca presedinte al Camerei Deputatilor, tin sa asigur PNL ca, in calitate de reprezentant al opozitiei parlamentare, se bucura de tot respectul meu", a conchis Anastase.

Viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a dat, joi, o replica dura presedintelui Camerei, Roberta Anastase, care solicitase mai multa responsabilitate din partea opozitiei, declarand ca aceasta confunda Camera Deputatilor cu Marea Adunare Nationala si ca a creat "haos" in conducerea institutiei.

"Se pare ca Presedinta Camerei Deputatilor are probleme de adaptare si confunda Camera Deputatilor cu Marea Adunare Nationala. Consideram ca este necesar ca doamna Anastase sa fie mai prudenta in afirmatii si sa respecte institutia opozitiei in Parlament", a declarat Nicolaescu.

Deputatul PNL a criticat-o pe Anastase pentru ca a absentat de la sedintele de plen in care s-a dezbatut proiectul bugetului de stat pe 2009, sustinand ca democrat-liberala "se afla ori in campanie electorala in teritoriu, ori facea turul televiziunilor ca invitata la talk-show-uri".

In plus, liberalul a acuzat-o pe Anastase ca "a creat haos" la nivelul conducerii Camerei din cauza intarzierilor repetate la sedintele Biroului Permanent.

"Toate sedintele Biroului Permanent incep cu intirziere, nu se respecta planificarile acestora, iar sedintele de plen sunt conduse dupa orice alta regula, dar in nici un caz dupa Regulament", a sustinut Nicolaescu, care a adaugat ca, in aceste conditii, Anastase face apel la responsabilitate si eficienta din partea opozitiei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News