Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Urmeaza asumarea raspunderii Guvernului pe comasarea alegerilor?

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 21:24
1291 citiri
Urmeaza asumarea raspunderii Guvernului pe comasarea alegerilor?
Foto: Arhiva

PDL nu exclude posibilitatea comasarii alegerilor locale cu cele parlamentare in 2012 prin angajarea raspunderii Guvernului, a declarat joi, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

"Eu nu exclud niciun fel de modalitate de abordare a modificarii cadrului legislativ in acest sens, dar, evident, inainte de a porni la drum e firesc sa existe un dialog. In momentul de fata exista un punct de vedere comun la nivelul coalitiei.

In acelasi timp, speram ca pe proiectul de modificare a legislatiei electorale sa avem un dialog constructiv si cu opozitia, pentru ca, pe de o parte, vorbim de comasare, care presupune modificarea legislatiei, dar, in acelasi timp, vorbim si de un sistem electoral pentru alegerea parlamentarilor care sa consfinteasca ceea ce au spus romanii prin referendum - ca vor ca parlamentarii care castiga un colegiu sa ajunga in Parlament.

In acelasi timp, evident, nu discutam de abandonarea votului uninominal, adica votul cetatenilor pentru oameni, si nu pentru liste", a declarat, la postul public de radio, Anastase.

Totusi, potrivit Evenimentul Zilei, ea a subliniat ca la nivelul Coalitiei nu s-a propus un termen pana la care sa fie adoptate aceste modificari legislative.

"Nu ne-am propus un termen, tocmai pentru ca ne dorim ca aceste discutii sa fie unele consistente. Nu dorim sa acceleram lucrurile, ci dorim sa le facem bine", a sustinut presedintele Camerei Deputatilor.

Anastase despre comasarea alegerilor: E doar o idee

Anastase a realuat argumentele expuse de coplegii ei de partid in sprijinul masurii de comas are a alegerilor locale cu cele parlamentare.

"Vorbim de o instabilitate economica existenta la nivel european si la nivel mondial. Romania este, in momentul de fata, echilibrata economic si, incet, cu precautie, mergem inainte.

Introducerea sau existenta a doua etape electorale intr-un singur an stim ca presupune o serie de blocaje pe parcursul acelui an. Orice etapa electorala inseamna un blocaj administrativ, un blocaj politic inaintea acestui moment si dupa acest moment. Este absurd sa te gandesti ca intr-un an atat de dificil din punct de vedere economic, intr-un an in care iti doresti ca economia sa mearga din ce in ce mai bine, sa introduci doua blocaje pe parcursul unui an", a mai spus Anastase.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#asumare raspundere comasarea alegerilor, #roberta anastase asumare raspundere, #comasare alegeri , #PDL