Anastase: Antonescu minte cu nerusinare si este las

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 17:036331 citiri
Anastase: Antonescu minte cu nerusinare si este las
Foto: TVR Info

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat ca presedintele PNL, Crin Antonescu, "minte cu nerusinare" si este "un las", dupa ce acesta a spus ca PNL nu are legatura cu persoanele care au protestat, miercuri, in Parlament, in timpul discursului presedintelui Traian Basescu.

Deputatul PDL a prezentat o foaie cu o solicitare a grupului parlamentar al PNL, inregistrata pe 28 februarie, de a-si aduce 10 oameni in Parlament.

"Antonescu minte. Nu este prima oara cand o face, suntem obisnuiti cu totii cu acest lucru. Acest lucru demonstreaza ca Crin Antonescu minte cu nerusinare. Este si las, se ascunde in spatele unor oameni", a afirmat presedintele Camerei Deputatilor.

Ea a mentionat ca oamenii care au protestat in Parlament, miercuri, au un comportament mai degraba "tipic stadionelor decat unor institutii ca Parlamentul Romaniei".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca Opozita nu a participat la lucrarile Parlementului, delimitandu-se de protestele de miercuri,

"Nu comentez asemenea lucruri. Dupa stiinta mea, si cred ca stiu bine, Opozitia nu participa la lucrari. Nu cred ca Opozitia a controlat cine intra si cine nu intra in Parlament. Opozitia are alta treaba la care respectuos va dau voie sa ma alatur si eu", a declarat liderul liberal.

Antonescu nu are consistenta discursului, nu poate fi presedintele Romaniei

Anastase a criticat faptul ca presedintele PNL nu-si foloseste calitatea de parlamentar si nu vine in plenul Parlamentului.

"De ce nu o face? Pentru ca nu are solutii. Nu are consistenta discursului pentru a veni cu solutii in fata romanilor, cu solutii reale. Nu poate un astfel de om sa fie presedintele Romaniei in conditiile in care nu respecta institutiile statului si chiuleste in mod constant de la lucrarile Parlamentului", este de parere presedintele Camerei Deputatilor.

Totodata, ea crede ca este "regretabil" ce s-a intamplat in Parlament si ca, "daca doreste, Antonescu se poate duce pe stadioane".

"Daca are energie in plus, poate sa si-o canalizeze in sensul sa si-o foloseasca pentru a gasi solutii pentru romani", a explicat deputatul PDL.

Ea a subliniat ca oamenii care au fost adusi prin grupul parlamentar PDL "au ales sa aiba un comportament civilizat si sa respecte".

In schimb, "cei adusi de PNL au fost in 2-3 alveole si au avut reactii din partea celorlalti oameni, de aceea s-a evacuat sala, pentru ca obiectivul nu era ca oamenii sa se certe intre ei", a mai spus Anastase.

Solutia pumnului in gura

Presedintele Camerei Deputatitilor a tinut sa-i raspunda si lui Victor Ponta, care i-a cerut demisia.

"Ii spun lui Ponta ce ii spun de cateva zile - nu are dreptul sa se exprime public cu privire la alte persoane din afara partidului sau pana cand el personal nu ii cere demisia chiulangiului sef, Crin Antonescu, si turnatorului dovedit, Dan Voiculescu, care se afla in pozita de vicepreseinte al Senatului", a sustinut Roberta Anastase.

Aceasta a reamintit apelul constant al Puterii pentru un dialog cu Opozitia, pe teme reale si de interes pentru romani.

"Avem disponibilitate la dialog. Solutia pumnului in gura, promovata de cei doi lideri ai partidelor din Opozitie trebuie sa renunte", a precizat democrat-liberala.

Ea a subliniat ca demisia ii poate fi ceruta doar de catre colegii de partid.

"Eu am venit in Parlament si la conducerea Camerei Deputatilor prin sustinerea si cu increderea acordata de colegii mei. Numai colegii imi pot cere acest lucru (demisia - n. red.). Toate institutiile statului au demonstrat ca nu a existat niciodata nicio problema in ceea ce priveste functionarea Camerei Deptuatilor", a afirmat presedintele Camerei Deputatilor.

Nu in ultimul rand, ea a explicat ca 93% dintre romani nu sunt de acord cu greva parlamentara a USL.

"7% dintre cetateni sustin greva parlamentara. Daca un om iti spune ca ai o problema, alt om iti spune ca ai o problema, dar daca iti spun 93% dintre romani, inseamna ca ai o problema", a subliniat Anastase.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News