Anastase a dispus un audit de securitate a sistemului electronic de vot

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 14:54 1119 citiri
Foto: romanialibera.ro

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat, marti, ca a dispus un audit de securitate a sistemului electronic de vot din plen, care va fi finalizat pana la inceputul viitoarei sesiuni, cand si senatorii vor putea vota cu cartela in sedintele de plen reunit.

Precizarea lui Anastase a venit dupa ce senatorul PNL Emilian Francu a constat "cu mult regret" ca, in ciuda rugamintilor si solicitarilor de pe parcursul a doua sesiuni parlamentare, nu au fost realizate cartele electronice necesare senatorilor in sedintele de plen reunit.

"V-am rugat si in scris sa se realizeze 137 cartele pentru senatori de tip deputat pentru a se putea da un vot cu cartela. Ne-ati promis direct, am primit hartie si de la Birourile permanente reunite ca a fost aceptata propunerea. Peste o saptamana vom avea sute de voturi cu mana ridicata pentru ca se apropie legea bugetului. V-as ruga, in ceasul al 12-lea, sa faceti cele 137 cartele, sa se poata vota decent", a afirmat Francu.

"Aveti perfecta dreptate, noi am avut un episod mai putin fericit, in care s-a defectat sistemul electronic de vot in plen timp de o ora si jumatate. In urma infiintarii unei comisii de ancheta, anunt ca am dispus efectuarea unui audit de securitate a sistemului din cauza unor disfunctionalitati majore", a raspuns Anastase.

Ea a anuntat ca, pana la momentul inceperii sesiunii viitoare, auditul va fi incheiat iar senatorii vor avea cartele cu care sa poata vota in sala deputatilor, la sedintele de plen reunit.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
ovidius37
rank 5
Daca au un sistem electronic de vot, de ce mai voteaza cu mana sus si cu bile ?