Anastase: Am cerut demisia secretarului general adjunct Valer Dorneanu

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 23:36
1995 citiri
Anastase: Am cerut demisia secretarului general adjunct Valer Dorneanu

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat in plen ca a cerut demisia secretarului general adjunct al acestui for, Valer Dorneanu.

Afirmatia a fost facuta in contextul in care deputatul PSD Valeriu Zgonea a atentionat-o pe Anastase ca hotararea privind incetarea mandatului deputatului decedat Ioan Timis se constata si nu se supune la vot, asa cum a procedat aceasta.

"Vacantarea unui loc se constata de catre Camera Deputatilor, nu se supune la vot. Incepem ca la voturile din consiliile judetene in care supuneam la vot inlocuirea unui consilier judetean. Haide domne ca am devenit penibili, chiar asa? Domnul deputat si-a vacantat locul, Dumnezeu sa-l odihneasca. Constatam, luam act", a afirmat Zgonea.

In replica, Roberta Anastase a spus ca secretarul general adjunct Valer Dorneanu este cel care a pus proiectul in categoria celor care trebuie supuse la vot, probabil in ideea ca acesta va fi publicat in Monitorul Oficial.

In sprijinul lui Zgonea a venit si deputatul PNL Ciprian Dobre, care a cerut ca proiectul sa nu fie supus la vot, deoarece, daca el va fi pica la vot, se va ajunge la situatia in care sa nu fie recunoscuta incetarea mandatului unui deputat decedat.

"Daca astazi veti primi un vot impotriva constatarii mandatului, ce vom face, nu vom recunoaste practic ca acest mandat a incetat prin decesul fostului nostru coleg?

Domnilor colegi, doamna presedinte, nu cumva sa va exprimati vreun drept de vot in legatura cu constatarea incetarii mandatului. Chestiunea este foarte serioasa. Si la autoritatile locale, dintr-o carenta a legii, unii presedinti de Consiliu Judetean supun votului constatarea incetarii unui mandat.

Doamna presedinte, daca dumneavoastra faceti referire la Valer Dorneanu care a supus si dumnealui la vot o chestiune, acum 5 minute, cand va trimiteam la cutuma parlamentara in ceea ce priveste comisiile parlamentare si numarul lor care este corespunzator formatiunilor sau grupurilor n-ati mai recunoscut. Deci da, cutuma este aceeasi, insa Valer Dorneanu a gresit", a precizat Dobre.

In raspunsul sau, Roberta Anastase i-a dat dreptate deputatului PNL si a anuntat ca a cerut demisia lui Dorneanu.

"Nu invocam cutuma parlamentara, ci invocam pozitia de secretar general adjunct, dar cu puteri depline de secretar general a domnului Valer Dorneanu, intre timp i-am cerut si demisia si aveti dreptate din punct de vedere procedural", a spus Roberta Anastase.

Deputatul PSD Valeriu Zgonea a intervenit, sugerand ca Anastase cauta motive pentru a-l demite pe Valer Dorneanu si ca de vina este ea ca presedinte al Camerei.

"Ce vreti dumneavoastra sa faceti si cum gasiti motive e treaba dumneavoastra si cum vreti sa porniti razboaiele, pe cate fronturi. (...) Domnul Valer Dorneanu v-a trimis un proiect de hotarare pe care dumneavoastra trebuia sa supuneti la vot publicarea lui in Monitorul Oficial, ceea ce e cu totul si cu totul altceva.

Dumneavoastra v-ati exprimat gresit, supunand la vot plenului Camerei Deputatilor vacantarea postului, ceea ce este absolut incorect", a sustinut Zgonea.

In cele din urma proiectul nu a mai fost supus votului, plenul luand doar act de incetarea mandatului de deputat al lui Ioan Timis.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Valer Dorneanu PSD, #Roberta Anastase, #Valer Dorneanu demis , #presedinte Camera Deputatilor
Comentarii
Poza Mihaela Cartis
Mihaela Cartis
rank 5
Am asteptat 20 de ani, o eternitate, sa-l vad plecat pe comunistul Ioan Vida din functia de presedinte al Curtii Constitutionale...