Turcescu, ofiter acoperit sau jurnalist la dezbaterea Basescu-Geoana? Interviu dupa deconspirare

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 20:38
8004 citiri
Turcescu, ofiter acoperit sau jurnalist la dezbaterea Basescu-Geoana? Interviu dupa deconspirare
Foto: Facebook/Robert Turcescu

Dupa ce Robert Turcescu a dezvaluit, duminica, ca a fost ofiter sub acoperire au fost puse sute de intrebari printre care si "l-a favorizat sau nu pe Traian Basescu in timpul dezbaterii cu Mircea Geoana din decembrie 2009?".

Robert Turcescu a oferit un interviu pentru Romania TV, insa a refuzat sa spuna clar daca a fovorizat un candidat sau altul.

"Judecati voi orice fel de situatie de genul acesta. Revedeti. Judecati voi daca am favorizat pe cineva, daca nu am favorizat pe cineva. Daca veti considera ca am favorizat pe cineva, spuneti 'da, l-a favorizat'", a declarat fostul angajat al B1 TV.

Turcescu, declaratii dupa deconspirare: Nu fug de nimic - ce spune despre dovezile prezentate

Acesta a precizat ca nu are ce alte detalii sa ofere presei, dar ca intelege ziaristii stransi in fata casei sale.

"As vrea sa existe judecatori drepti. Eu nu am ce sa spun mai mult de atat. Nu vreau sa mai impart lumea in alb si negru, nu vreau sa ma justific. Daca e nevoie sa spun ceva, o voi spune in fata celor care trebuie. Raspunsurile mele astea sunt. Mai mult decat ceea ce am spus la B1 Tv si acum nu am ce sa spun in fata opinitie publice.

Daca va exista aceasta decizie a unui judecator, in fata lui voi spune tot sub juramantul pe Biblie. Nu ma judec in momentul de fata pe mine. Daca ti se pare ca Robert Turcescu a afectat viata altor oameni, inseamna ca e punctul tau de vedere. Eu nu ma pot pune in situatia de a judeca opinia publica. Nu judec nici oamenii care sunt de partea mea sau impotriva mea. Oamenii au pareri", a adaugat Robert Turcescu.

Turcescu: Nu ma ascund de nimeni

Jurnalistul Robert Turcescu a mai spus ca nu a fost cautat de nicio persoana din partea institutiilor statului, dar ca daca cineva vrea sa il gaseasca, el este acasa.

"Eu sunt aici. M-ati gasit voi. Daca vreo autoritate ma invita undeva ma duc. Ma simt ca si cum as fi dat jos un sac din spinare. Sunt un om care a spus partea lui de adevar. Nu am nimic de ascuns. M-ati gasit aici. (...) La usa mea au batut prieteni", a adaugat fostul angajat al B1 TV.

Intrebat despre autenticitatea documentelor postate pe blogul sau, Turcescu a evitat sa spuna clar daca sunt adevarate sau nu.

"Ceea ce am pus pe blogul meu sunt lucrurile pe care le detin. Daca cineva vrea sa le vada - dintre cei care au dreptul - voi face acet lucru. Restul? Repet. Judecatorul drept. Nu are niciun fel de importanta ce spun eu. Ceea ce spun in fata unui judecator e cu totul altceva", a explicat el.

Revine in presa?

Intrebat daca revine in presa, Robert Turcescu nu a raspuns, alegand sa spuna ce in perioada urmatoare isi face ordine in viata.

"Dumnezeu rade de noi cand ne facem planuri. Ma pregatesc sa culeg vita de vie din curte. (...) Poate paradoxal dar nu am deschis televizor in ultimele zile. Sunt acasa. Imi vad de familie. Imi pun ordine in lucruri", a mentionat Robert Turcescu intr-un interviu acordat B1 TV, repetand ca "au fost cele mai frumoase zile ale sufletului meu dupa nasterea copilului meu. Ma simt un om linistit".

Robert Turcesu a dezvaluit, duminica, pe blogul sau ca a fost ofiter sub acoperire intr-o postare numita "Marturisire si spovedanie".

Turcescu, ofiter acoperit: Comisia de Aparare din Senat amana din nou discutiile

"Da, am fost lt.-colonel sub acoperire. Public mai jos cateva dintre statele de plata, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales sa nu-l tradez pe bunul Dumnezeu si sa fac aceasta marturisire publica. Refuz sa fiu Iuda in fata lui Christos, chiar daca astazi, celor ce vor citi si vor vedea acest text poate ca nu le va fi foarte clar ce se intampla.

Rugati-va pentru mine si cu mine sa fim iertati si izbaviti. Sunt pregatit sa indur oprobiul public, il merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecatori drepti. Cu Dumnezeu inainte si va fi bine! Va cer iertare tuturor", a scris jurnalistul.

In cadrul aceleiasi postari, Turcescu a publicat copii ale unui livret militar cu fotografia sa si doua state de plata.

Duminica seara, jurnalistul a vorbit despre acest lucru intr-o emisiune transmisa de postul la care lucra.

Luni, reprezentantii B1 TV au anuntat ca a fost incheiata colaborarea dintre Turcescu si postul de televiziune.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Robert Turcescu ravorizat Basescu, #Turcescu favorizat Basescu dezbatere, #Turcescu favorizat Basescu Geoana , #ofiter acoperit