Turcescu, in filmul despre sinuciderea procurorului Panait. Explicatiile regizorului Tudor Giurgiu

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 23:46 9215 citiri
Foto: Facebook/Tudor Giurgiu

Regizorul Tudor Giurgiu a explicat, joi seara, de ce a lansat filmuletul de prezentare care anunta pelicula "De ce eu? / Cristian", inspirat din sinuciderea procurorului Cristian Panait si in care apare si Robert Turcescu.

"E un teaser, un spot care vrea sa agate publicul si audienta. (...) Mi-am spus 'De ce nu?'. De ce sa nu ies un trailer care era aproape facut? Am inlocuit doar cateva fotografii. A fost un moment bun de a spune ca va veni filmul la un moment dat", a declarat Tudor Giurgiu la Digi 24.

Intrebat despre eventualele consecinte pe care le-ar putea avea aceasta lansare, regizorul a spus ca nu crede ca pelicula sa va avea un rol in societatea romaneasca.

"Oricat de mult mi-as dori eu ca filmul sa aiba un rol in societatea romaneasca, nu cred ca putem avea o forta atat de puternica. Cred ca rolul filmului si al oricarui film e de a provoca semne de intrebare, de a face de oamenii sa isi aduca aminte de un episod mult mai usor trecut cu vederea si sa fim putin mai atenti la ce votam si la cum vrem sa arate tara. Nu cred ca va fi un subiect fierbinte pe ordinea de zi a politicienilor", a spus Tudor Giurgiu.

Mai mult, regizorul a fost intrebat daca filmul sau va crea valva si daca va atrage reactii importante, poate chiar si din partea lui Traian Basescu.

Robert Turcescu joaca in filmul lui Tudor Giurgiu despre cazul procurorului Panait (Video)

"Eu nu stiu care este agenda lui Basescu. Nici filmul nu este documentar despre cazul Panait. Este un film de fictiune cu multe elemente inventate, dar porneste de la acest caz si se inspira din realitatea romaneasca a anului 2002", a incheiat Tudor Giurgiu.

Intr-una dintre secventele teaserului lansat joi poate fi vazut si Robert Turcescu, care in ultimele zile a fost subiectul principal de discutie, dupa ce, duminica, a dezvaluit ca a fost ofiter sub acoperire.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News