Scandal in PMP: Turcescu vrea excluderea din partid a trei consilieri. Ce replica a primit

Joi, 22 Septembrie 2016, ora 12:45
9530 citiri
Scandal in PMP: Turcescu vrea excluderea din partid a trei consilieri. Ce replica a primit
Foto: Arhiva (B1 TV)

Primarul general Gabriela Firea a reusit sa treaca prin votul Consiliului General amendamentul care permite intrarea RADET in insolventa cu ajutorul a trei consilieri din PMP, care nu au respectat decizia Opozitiei de a parasi sala, ramanand sa asigure cvorumul si sa voteze.

Consilierii PNL, USB si PMP au decis sa nu ramana la sedinta de miercuri a CGMB, nemultumiti de intentia social-democratilor de a baga RADET in insolventa. Opozitia spune ca decizia este proasta, bazata pe interese electorale si va duce la falimentarea regiei.

Amendamentul nu ar fi trecut, din lipsa de cvorum si de voturi, daca toti consilierii PMP ar fi fost disciplinati si ar fi respectat decizia liderilor lor. Nu s-a intamplat asa, iar Gabriela Firea a tinut sa multumeasca public dupa sedinta de miercuri consilierului PMP care s-a alaturat colegilor de la PSD si ALDE si a permis adoptarea amendamentului controversat.

Presedintele USR, Nicusor Dan, consilier in CGMB, a declarat ca intrarea RADET in insolventa este un gest iresponsabil.

Contactat miercuri dupa amiaza de Ziare.com, Ciprian Ciucu (PNL) a declarat ca amendamentul a trecut datorita lui Lucian Iliescu (PMP).

"Daca va uitati pe pagina mea de Facebook, dansul a comentat acolo si practic a recunoscut ca a ramas in sala.

Robert Turcescu nu prea ii controleaza pe colegii sai. Lucian Iliescu tot timpul face asa. E cu mine in comisia de buget, el si la comisie voteaza cu majoritatea PSD-ALDE. Din pacate, Robert Turcescu nu ii disciplineaza la vot. Cei doi membri UNPR care au venit la PMP ar trebui sa asigure majoritatea noastra, a Opozitiei, dar nu e asa", a declarat Ciprian Ciucu pentru Ziare.com.

Intr-adevar, Lucian Iliescu (foto stanga) a comentat pe pagina de Facebook a consilierului liberal: "Eu consider ca Opozitia se face in primul rand in sala de consiliu. Ma interesa ce se intampla la RADET, deoarece tine de votul pe care l-am primit de la bucuresteni. Nu ne mai putem juca prin acumularea de datorii pe spinarea cetatenilor contribuabili in timp ce altii se uita si nu iau decizii!".

La scurt timp, Robert Turcescu a anuntat tot pe Facebook ca va cere excluderea din partid a celor trei colegi indisciplinati.

"Povestea pe scurt: in CGMB suntem 4 consilieri generali alesi pe listele PMP la care, teoretic, dupa fuziunea PMP-UNPR ni s-au mai adaugat doi colegi de partid via UNPR. Deci sase.

Azi am decis in calitate de lider de grup sa parasim sedinta in desfasurare a CGMB din mai multe motive: ordinea de zi populista intocmita de Firea, atitudinea sfidatoare si obraznica a majoritatii PSD-ALDE fata de ceea ce inseamna dezbaterea democratica intr-un astfel de for.

Din cei sase consilieri generali PMP, trei au decis sa ramana in sedinta. Evident, vorbim de cei doi 'colegi' veniti de la UNPR (Florentina Gherghiceanu si Mihai Varza), dar si de Lucian Iliescu.

In urmatoarea sedinta a forurilor de conducere ale PMP voi propune excluderea lor din partid. PMP nu este si nu trebuie sa fie asociat cu majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General, o majoritate care se dovedeste pe zi ce trece a fi din ce in ce mai toxica pentru Bucuresti!", a postat pe Facebook Robert Turcescu.

Lucian Iliescu, unul dintre consilierii amenintati cu excluderea, a reactionat imediat.

"Domnule Turcescu, lider de grup PMP, mi se pare ciudata reactia dvs in conditiile in care aseara am discutat la partid ordinea de zi si ati fost de acord. Din cate imi aduc aminte nu v-ati exprimat aseara intentia de a parasi sala.

Nu inteleg de ce vreti dintr-un grup mic sa faceti altul si mai mic cand am fost de acord in interiorul partidului ca opozitia trebuie facuta in favoarea cetatenilor! Important este sa trecem peste orgolii si frustrari personale! Succes!", a postat acesta, dupa care a revenit cu o noua interventie: "Din cate stiu presedinte al organizatiei PMP Bucuresti este dl Valeriu Steriu si dumnealui e in masura sa ia anumite decizii!".

Intr-un interviu acordat in decembrie 2015 lui Robert Turcescu,pe atunci jurnalist, Lucian Iliescu, la vremea respectiva consilier general ales pe listele PDL in 2012, vorbea despre "cumetriile" de la RADET si se plangea ca regia a fost capusata de "clientela de partid" de la PNL.

Conform statutului alesilor locali, un consilier isi pierde mandatul si este inlocuit de supleant in cazul in care isi pierde "calitatea de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatilor nationale pe a carei lista a fost ales".

Pana la ora redactarii acestui articol, presedintele executiv al PMP Valeriu Steriu, fost lider al UNPR si actual presedinte al PMP Bucuresti, nu a putut fi contactat pentru declaratii pe aceasta tema.

Dupa ce CGMB a aprobat intrarea RADET in insolventa, o masura similara ar putea fi anuntata joi si in cazul ELCEN.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Turcescu excludere consilieri PMP RADET, #Lucian Iliescu vot RADET , #PMP