Robert Turcescu, ofiter acoperit - MApN arunca pisica: Alte institutii sa se pronunte

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 14:24 13418 citiri
Foto: ziuaveche.ro

Ministerul Apararii Nationale nu face niciun fel de comentariu pe marginea situatiei aparute in urma declaratiei lui Robert Turcescu ca ar fi ofiter acoperit.

"Ministerul Apararii Nationale nu face niciun fel de comentariu pe marginea acestui subiect. MApN aplica legile tarii si considera ca dezbaterile care pot aduce atingere imaginii Armatei Romaniei nu sunt benefice. Daca se vor constata nereguli, alte institutii ale statului sunt abilitate sa se pronunte", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu declarase luni ca, in opinia sa, MApN ar trebui sa se autosesizeze in legatura cu dezvaluirea facuta de Robert Turcescu cu privire la faptul ca a fost ofiter acoperit.

Turcescu, ofiter acoperit Risca ani de inchisoare?

"Se va sfarsi la tribunal fara doar si poate. Ar trebui sa se autosesizeze Parchetul Militar, pentru ca legea e clara si cu referire la deconspirare si la divulgarea de secrete militare", a sustinut acesta pentru stiripesurse.ro.

Noul Cod Penal prevede o pedeapsa de la doi la sapte ani de inchisoare pentru persoanele care dezvaluie un secret de stat. Conform art. 303, "Divulgarea, fara drept, a unor informatii secrete de stat, de catre cel care le cunoaste datorita atributiilor de serviciu, daca prin aceasta sunt afectate interesele unei persoane juridice dintre cele prevazute in art. 176, se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi".

Anunt ciudat pe blogul lui Robert Turcescu: Da, am fost locotenent-colonel sub acoperire (Foto)

Robert Turcescu a publicat duminica pe site-ul sau o spovedanie-marturisire in care recunoaste ca este ofiter sub acoperire, cu functia de locotenent-colonel. El a postat si cativa fluturasi de salariu ca agent sub acoperire, in care apare cu suma de 2.400 de lei primiti pentru serviciile sale.

"Unitatea 0215", pentru care lucra Turcescu, este serviciul de informatii al armatei, celebrul "Doi si un sfert".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News