Robert Turcescu, ofiter acoperit: Ce va face Parchetul General

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 13:47 6492 citiri
Foto: luju.ro

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat marti ca Parchetul evalueaza imprejurarile si situatia legata de jurnalistul Robert Turcescu, precizand ca s-ar putea autosesiza in acest caz.

"Evaluam imprejurarea si situatia creata. Daca constatam ca sunt indicii privind savarsirea unor fapte penale ne sesizam. Daca nu, nu", a spus Tiberiu Nitu.

Turcescu, ofiter acoperit: Fostul presedinte CSM cere verificarea tuturor magistratilor (Video)

In acelasi context, procurorul general a confirmat ca a primit marti o sesizare prin care se solicita CSM sa se verifice daca exista magistrati care colaboreaza cu serviciile secrete.

El a refuzat sa faca vreun comentariu legat de posibili procurori care sa fie si ofiteri acoperiti, precizand ca, in calitate de Procuror General, nu face astfel de evaluari. "Noi magistratii avem obligatia, potrivit legii, ca la numirea in functie sa declaram daca am fost sau nu ofiteri sub acoperire", a precizat Tiberiu Nitu.

Fostul presedinte al CSM Horatius Dumbrava, in prezent simplu membru al consiliului, a cerut marti sa se verifice daca exista magistrati care colaboreaza cu serviciile secrete.

Solicitarea este mai veche, dar Dumbrava a readus-o in atentie in contextul dezvaluirilor facute de Robert Turcescu si Traian Basescu, presedintele sustinand ca printre candidatii la presedintie se afla un ofiter acoperit.

G.F.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
P.S.D.Erie
rank 5
Sa stiti ca o sesizare facuta la timp,face mai mult ca 10 reclamatii
copilul
rank 1
...io sunt o fire blanda,asasinat da nevasta,ca ia ma tine,peste 100