Robert Turcescu joaca in filmul lui Tudor Giurgiu despre cazul procurorului Panait (Video)

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 19:57 4959 citiri
Foto: reportervirtual.ro

Robert Turcescu apare intr-un filmulet de prezentare care anunta pelicula "De ce eu? / Cristian" de Tudor Giurgiu, un film despre imprejurarile care au dus la sinuciderea procurorului Cristian Panait in perioada guvernului Adrian Nastase.

"Lungmetrajul 'De ce eu? / Cristian', regizat de Tudor Giurgiu, spune povestea unui tanar procuror idealist care incearca sa rezolve un complicat caz de coruptie", e textul care apare alaturat teaserului, pe YouTube.

Intr-una din secventele teaserului poate fi vazut si Robert Turcescu, implicat in ultimele zile intr-un scandal, dupa ce s-a autodenuntat, printr-o "spovedanie" la B1 Tv si pe blogul sau, ca ar fi fost agent sub acoperire al unui serviciu secret.

Cristian Panait s-a sinucis in martie 2002, dupa ce a refuzat sa deschida un dosar de urmarire penala impotriva lui Alexandru Lele, un procuror din Oradea. Acesta dispusese arestarea, pentru contrabanda cu produse petroliere si spalare de bani, a lui Adrian Tarau, fiul lui Aurel Tarau, care avea faima de sponsor al PSD, fiind si fost prefect al judetului Bihor.

Cristian Panait fusese trimis sa cerceteze activitatea lui Alexandru Lele, insa, intors la Bucuresti, nu i-a deschis nicio actiune penala impotriva acestuia, avand insa discutii aprinse cu superiorii sai de atunci, procurorul general al Romaniei, Ilie Piciorus, si Ovidiu Paun.

Ulterior, pe fondul unei depresii puternice, el s-a aruncat de pe terasa apartamentului in care locuia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News