Robert Turcescu: In Romania nu mai exista trusturi de presa, exista chioscuri de presa

Vineri, 28 Martie 2014, ora 17:09
4264 citiri
Robert Turcescu: In Romania nu mai exista trusturi de presa, exista chioscuri de presa
Foto: Facebook/Robert Turcescu

Jurnalistul Robert Turcescu a declarat recent ca ia in considerare iesirea din presa, vazand in profesia sa una fara prezent si viitor. Isi da ragaz, perioada de reflectie, pana la sfarsitul anului, insa e convins ca nu se vor intampla minuni pana atunci.

"Voi face un proces de evaluare la sfarsitul acestui an, in legatura cu starea din presa. Mi-e greu sa cred ca se vor intampla minuni pana la sfarsitul acestui an", a declarat el pentru Ziare.com.

Scandalul Tapalaga - EVZ: Episodul 2 - Ce spun Udrea si Turcescu

Intrebat in ce conditii si-ar reevalua pozitia, scotand din calcul iesirea din presa, Robert Turcescu a afirmat ca situatia s-ar schimba daca in Romania ar veni niste trusturi puternice din afara.

Venirea unor trusturi puternice de presa din afara, singura solutie

"As vrea sa vad, daca s-ar putea - sigur asta e marea mea inca iluzie aproape -, daca ar putea reveni in Romania niste trusturi puternice de presa din afara.

Mi-as dori sa vad ca, intr-adevar, sunt mai putini bani negri in piata presei - si aici nu ma refer neaparat la bani politici, sa fiu foarte bine inteles - si ca activitatile unor institutii de presa incep sa fie in sfarsit in concordanta cu piata publicitatii, cu felul in care reusesc ele sa fie cu adevarat performante in fata publicului", a declarat Robert Turcescu, al carui contract cu televiziunea B1 expira la sfarsitul acestui an.

In opinia sa, "In Romania, din pacate, nu mai exista in momentul acesta trusturi de presa, exista chioscuri de presa, chiar daca vorbim despre televizini, ziare".

Robert Turcescu e de parere ca multi dintre cei care activeaza in aceasta breasla ar trebui sa faca o analiza realista a perspectivelor pe care le ofera in prezent meseria. "Prin urmare, in decizia pe care as putea sa o iau la sfarsitul acestui an, vor cantari nu elementele de moment, ci perspectiva unor schimbari in presa din Romania.

In masura in care, la sfarsitul acestui an, voi vedea ca de fapt baltim si ca nici orizonturile nu sunt ceva mai luminoase din punctul acesta de vedere, asa cum o stiu toti colegii mei din presa, cred ca e necesar sa facem multi dintre noi o analiza care sa ne spuna daca mai are rost sa continuam meseria asta", ne-a declarat Robert Turcescu.

Din punctul sau de vedere, ceea ce se intampla in prezent nu are nicio legatura cu asteptarile de acum 20 de ani: "Nimic din ce am invatat si am sperat despre presa in urma cu 20 de ani nu mai arata sau nu arata la fel in momentul de fata".

Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
#Robert Turcescu pleaca presa, #Robert Turcescu iesire presa, #Robert Turcescu paraseste presa, #Robert Turcescu contract B1, #Robert Turcescu expira contract B1 , #emisiuni