Robert Turcescu: Exista bani si pentru Catedrala Mantuirii Neamului, si pentru spitale si scoli

Joi, 11 August 2016, ora 22:42 5570 citiri
Foto: Facebook/Robert Turcescu

Robert Turcescu, consilier general din partea Partidului Miscarea Populara, spune ca exista bani suficienti atat pentru sustinerea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului, cat si pentru spitale si scoli, in conditiile in care anul trecut 200 de milioane de euro din bugetul Primariei Capitalei au ramas necheltuiti.

"Pentru alocarea celor 3,5 milioane de euro destinati finalizarii Catedralei Mantuirii Neamului vad tot felul de proteste. Cum ca banii puteau merge la spitale, scoli etc. Da, de acord, puteau merge si acolo. Dar poate nu stiati ca anul trecut PMB n-a reusit sa cheltuie banii pe care i-a avut in buget! Au ramas aproape 200 de milioane de euro necheltuite! Concluzia: bani sunt. Si pentru Catedrala, si pentru spitale, si pentru scoli. (Apropo, nu prea vad proteste pentru milioanele cheltuite de Negoita pe borduri peste borduri!) ", a scris Turcescu, joi, pe Facebook.

El a adaugat ca si pentru monumentul Aripi de la Casa Presei, pe care il numeste o "mizerie de inox", au fost cheltuiti tot 3,5 milioane euro, dar ca n-a vazut nici proteste, nici vreun "turist care sa vrea sa il fotografieze macar".

Turcescu a mentionat ca a votat in favoarea alocarii a 3,5 milioane de euro pentru Catedrala, apreciind ca este "un proiect identitar necesar Bucurestilor, un oras unde mizeria numita Casa Poporului e cel mai cunoscut edificiu arhitectonic".

El i-a reprosat, de asemenea, liderului USB, Nicusor Dan, faptul ca a lipsit la ultimele doua sedinte ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

"Nicusorul n-a fost azi la sedinta de Consiliu General. Si nici la cea de data trecuta. Dar isi da in continuare cu parerea despre ce se voteaza la sedinte. Pai, mai intai vino la aceste sedinte, Nicusorule, ca d-aia te-au votat oamenii! Sau te-ai plictisit de salvat Bucurestiul si acum te ocupi de intreaga tara?", a mai scris Turcescu.

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat, in sedinta de joi, proiectul de hotarare care prevede suplimentarea cu 15 milioane de lei a sprijinului acordat Patriarhiei Romane pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului, dar si alocarea unui sprijin financiar de 4,5 milioane lei pentru Manastirea Antim.

Primaria Capitalei da 15 milioane de lei pentru Catedrala Neamului - e cea mai mare alocare de pana acum (Video)

Firea, acuzata ca da bani pentru Catedrala Neamului ca sa-si asigure sprijinul Bisericii pentru alegerile din toamna

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News