Robert Turcescu ar putea conduce Radioul Public

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 18:03 2964 citiri

Robert Turcescu ar putea conduce Societatea Romana de Radiodifuziune din primavara, cand expira mandatul prelungit al actualului director, Maria Toghina.

Jurnalistul nu a infirmat posibila numire la SRR si a declarat pentru Evenimentul Zilei ca primeste tot timpul astfel de oferte, dar va face comentarii abia cand va avea loc o discutie avansata si concreta.

Actualului presedinte al institutiei, Maria Toghina, i-a expirat mandatul pe 31 decembrie, dar a fost prelungit pana la 31 martie.

Numele lui Robert Turcescu a fost vehiculat, dupa alegerile prezidentiale, si pentru conducerea TVR. Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat pentru Evenimentul Zilei ca "la TVR trebuie facuta o schimbare de conducere cat mai curand, pornind de la modul in care a fost condusa institutia pana acum, dar si pe perioada campaniei electorale".

Robert Turcescu s-a facut remarcat mai intai la Radio Total, apoi ca realizator al emisiunii "Romania in direct" la Europa FM. In paralel, Turcescu a realizat emisiunea "100%" la Realitatea TV si a condus ziarul "Cotidianul". Din 2008, ocupa postul de director executiv al Realitatea FM si realizeaza emisiunea "Romania vorbeste".

Societatea Romana de Radiodifuziune, cat si Societatea Romana de Televiziune se afla sub control parlamentar. Potrivit legii de organizare si functionare a celor doua societati, membrii Consiliului de administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune, respectiv al Societatii Romane de Televiziune, sunt desemnati prin votul majoritatii deputatilor si senatorilor in sedinta comuna a celor doua Camere.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News