Robert Turcescu a refuzat sa fie sef interimar la TVR

Joi, 10 Iunie 2010, ora 18:17
4586 citiri
Robert Turcescu a refuzat sa fie sef interimar la TVR

Robert Turcescu a anuntat, joi, ca a declinat oferta de a prelua functia de director interimar al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), jurnalistul precizand ca a luat aceasta decizie dupa ce "s-a gandit foarte serios" la cariera lui profesionala.

"Mi s-a facut o oferta de a prelua ca interimar, pentru un mandat de sase luni, conducerea TVR si am declinat aceasta oferta", a declarat Robert Turcescu pentru Mediafax.

Intrebat de ce a declinat oferta, Robert Turcescu a spus: "nu te poti duce intr-o batalie cu un maner de sabie si cu o jumatate de cal".

El a mai spus ca ramane in continuare la conducerea postului de radio Realitatea FM.

La mijlocul lunii mai, surse din PD-L declarau, pentru NewsIn, ca viitorul presedinte-director general al SRTv va fi desemnat jurnalistul Robert Turcescu, acesta urmand sa colaboreze cu un consiliu de administratie numit pe baza actualei legi de functionare a institutiei, in care o parte din membrii CA sunt numiti politic.

Legea de functionare a SRR si SRTv nu poate fi modificata pana la numirea noii conduceri a postului public de televiziune. In consecinta, Consiliul de Administratie demis in urma respingerii de catre Parlament a raportului de activitate al SRTv pe anul 2008 va fi inlocuit cu un nou CA numit prin aceeasi procedura.

Raportul de activitate al TVR pe anul 2008 a fost respins de plenul Parlamentului pe 30 martie, lucru care a dus la demiterea Consiliului de Administratie si a presedintelui director general, Alexandru Sassu.

Dupa aceasta perioada, PDL a anuntat ca vrea sa numeasca noile conduceri la TVR si SRR potrivit unei legi initiate de Raluca Turcan care prevede depolitizarea nominalizarilor respective. Mai precis, potrivit propunerilor facute de PDL in coalitia de guvernamant candidaturile pentru posturile din CA al SRTv si SRR ar fi urmat sa vina doar din partea societatii civile, partidele parlamentare pierzandu-si dreptul de a face propuneri pe care il au atat in legea actuala.

Legea prin care urma sa se schimbe procedura de numire a conducerii celor doua posturi publice este insa blocata la Senat, din cauza unor obiectii ce vin atat din partea PSD, cat si din partea unor sindicate din TVR si SRR, dar si ONG-uri.

Nu in ultimul rand, obiectii fata de modificarea legii SRR si SRTV au fost facute si de partenerii de guvernare ai PDL, de catre UDMR, care a insistat ca numirile apolitice ar scoate cele doua institutii publice din subordinea Parlamentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Robert Turcescu TVR, #presedinte TVR, #propuneri presedinte TVR , #Realitatea FM