Mircea Badea versus Robert Turcescu, un nou verdict si doua reactii furioase pe Facebook

Joi, 28 Ianuarie 2016, ora 09:15
10085 citiri
Mircea Badea versus Robert Turcescu, un nou verdict si doua reactii furioase pe Facebook
Foto: Facebook/ Robert Nicolae Turcescu

Dupa ce Robert Turcescu a dezvaluit ca a fost ofiter acoperit, a existat si o urmare in justitie: mai exact in procesul intentat si castigat in fata realizatorului TV Mircea Badea.

Acum trei ani, inainte de marturisirea lui Turcescu, Mircea Badea l-a numit pe acesta, printre altele, si "colonelu1 Turcelu", iar realizatorul de la Antena 3 a fost dat in judecata si a pierdut procesul, aminteste Pagina de Media.

Verdict in cazul procesului dintre Mircea Badea si Robert Turcescu

Atunci, decizia instantei a fost: "Obliga paratul la plata sumei de 1 leu, reprezentand daune morale, catre reclamant. Obliga paratul sa publice, pe cheltuiala sa, considerentele si dispozitivul prezentei hotarari in trei ziare de larga circulatie. Obliga paratul la plata sumei de 6.008 lei cheltuieli de judecata catre reclamant".

Acum, la ultima cale de atac a sentintei, care a avut loc dupa deconspirarea lui Turcescu, instanta a schimbat putin verdictul si nu l-a mai condamnat pe Mircea Badea ca l-a facut "colonel" pe fostul realizator de la B1 TV, dar a mentinut sentinta care il obliga la daune morale in valoare de un leu.

De asemenea, Mircea Badea trebuie sa publice textul sentintei, in varianta cea mai recenta, in trei ziare centrale.

Reactia lui Mircea Badea

Dupa aparitia pe Pagina de Media a stirii cu titlul "Tribunalul l-a iertat pe Badea ca l-a facut colonel pe Turcescu", Mircea Badea a scris pe Facebook: "Dobitocul asta, Obae (analist media cica), are senzatia ca la tribunal obtii iertare, nu justitie. Mare dobitoc. Plus: eu l-am facut colonel pe Turcescu?! Mare dobitoc!".

Reactia lui Robert Turcescu

La randul sau, Robert Turcescu a reactionat tot pe Facebook.

"In curand va voi spune cum stau lucrurile cu procesul cu Mircea Badea. Pe care niste site-uri puturoase sustin ca l-as fi pierdut. Si, desigur, nu e asa. Badea a pierdut si va plati daunele cerute. E adevarat, de 1 leu. Judecatorii l-au 'iertat' pentru 10% din mizeriile spuse. Pentru restul, nu.

De fapt, ca sa fie clar, am CASTIGAT procesul cu Badea asa cum l-am CASTIGAT si pe cel cu Oana Stancu (care mi-a achitat si cheltuielile de judecata). Cand va fi redactata, voi publica integral sentinta in cazul Turcescu vs Badea. Si-l voi astepta sa plateasca leul cerut. Atat", a notat jurnalistul.

Turcescu a precizat ca miza acestui proces este mult mai mare decat pare.

"Miza acestui proces e dincolo de subsemnatul. Daca voi castiga definitiv (Badea mai are varianta apelului, dar, teoretic, nu se mai pot schimba prea multe) se deschide posibilitatea ca asa-zisii pamfletari TV sa fie dati in judecata cu sanse reale de castig de toti cei care se simt lezati de comentariile lor inepte si grobiene.

Si, desigur, de la un leu daune se poate ajunge la alte sume... Si am putea scapa de niste mascarici care au otravit spatiul audiovizual din Romania. Hai, ca se poate!", a incheiat Turcescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#proces Turcescu Badea, #proces Robert Turcescu Mircea Badea, #Robert Turcescu ofiter acoperit , #Mircea Badea