Turcescu, ofiter acoperit: Ilie Nastase depune plangere penala (Video)

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 21:35 30320 citiri
Foto: Facebook/Ilie Nastase

Senatorul si generalul Ilie Nastase a anuntat, joi seara, ca va depune o plangere penala pe numele lui Robert Turcescu, care a dezvaluit ca a fost ofiter sub acoperire.

"Livretul militar al lui Turcescu nu seamana cu al meu. Trebuie sa apara functia, unitatea. La Turcescu nu vad asa ceva. Nici nu se vede clar ce scrie. S-a trezit cu actele in brate. Paginile aratate de Turcescu sunt niste falsuri facute pe calculator.

El si-a pus o unitate din burta. Omul asta a facut declaratii foarte grave. De ce ma sesizez eu? Nu sunt judecatori, magistrati care sa se sesizeze? Credibilitatea ofiterilor nostri acoperiti nu va mai fi aceeasi", a declarat Ilie Nastase, informeaza Realitatea TV.

Turcescu, ofiter acoperit sau jurnalist la dezbaterea Basescu-Geoana? Interviu dupa deconspirare

Ilie Nastase a precizat ca faptul ca Turcescu vrea sa ajunga sa spuna mai multe in fata unui judecator inseamna ca se simte vinovat.

"Declaratia e grava, amenintare la siguranta nationala. Ofiterii acoperiti au legatura cu toata Europa. Ofiterii acoperiti nu mai vor sa stea in Romania. Eu nu sunt expert. Nu stiu ce se intampla daca am sau nu dreptate. De ce nimeni nu reactioneaza? Turcescu cere sa fie judecat", a adaugat fostul sportiv.

Intr-o interventie telefonica si la Romania TV, Ilie Nastase a precizat ca nu va face plangerea penala din postura de senator sau general, ci ca simplu cetatean.

"O sa scriu ca Robert Turcescu a facut declaratii care sunt grave la siguranta statului roman si la siguranta ofiterilor acoperiti. Un ofiter acoperit nu se comporta asa. Eu nici nu cred in documentele publicate, am si eu livret din ala", a continuat el.

Prima data, Ilie Nastase a spus la Antena 3 ca face plangere penala pe numele jurnalistului.

"Noi avem dreptul sa facem plangere? Atunci eu fac plangere", a declarat Ilie Nastase, intr-o interventie telefonica. "Merg si eu, Ilie", a adaugat si Madalin Voicu, invitat in platoul emisiunii.

Ponta: Basescu a aruncat plasa si a prins pe cine nu se astepta. L-a prins pe Turcescu

Robert Turcescu a dezvaluit, duminica, pe blogul sau faptul ca a fost ofiter sub acoperire. In aceeasi zi, tot pe blog, jurnalistul a publicat copii ale unui livret militar cu fotografia sa si doua state de plata.

Duminica seara, Turcescu a fost invitat in emisiunea Sorinei Matei, unde a confirmat autenticitatea documentelor si a anuntat ca nu va mai continua emisiunea de la B1 TV.

A doua zi, reprezentantii postului B1 TV au confirmat si ei incheierea colaborarii cu jurnalistul Turcescu.

Miercuri, Romania TV si B1 TV au transmis interviuri cu Robert Turcescu, in care jurnalistul mentiona ca nu a plecat nicaieri si ca asteapta acasa sa vada ce se intampla. El a precizat ca nimeni din partea autoritatilor nu l-a contactat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News