Basescu si-a pus in cap partidul, pentru ca sustine o ampla gratiere, inclusiv a coruptilor

Joi, 20 Aprilie 2017, ora 18:43
8456 citiri
Basescu si-a pus in cap partidul, pentru ca sustine o ampla gratiere, inclusiv a coruptilor
Foto: Facebook/Robert Turcescu

Traian Basescu a propus amendamente care vizeaza gratierea condamnatilor cu pedepse pana la 10 ani, inclusiv a coruptilor, ceea ce nu este pe placul propriului sau partid.

Deputatul PMP Robert Turcescu sustine ca orice compromis cu Dragnea & co. este inacceptabil si va duce la disolutia partidului, afirmand ca Miscarea Populara este "un proiect viabil" doar in conditiile in care declaratia presedintelui Basescu din decembrie 2016 ramane de actualitate.

Turcescu face referire la urmatoarea afirmatie: "Am obligatia ca in numele democratiei, impreuna cu toate resursele politice ale micutului PMP, sa asigur o opozitie ferma, fara compromisuri, fara jumatati de masura. Asta este democratia. Pana la urma, acesta pare sa fi fost destinul meu in politica: opozitia fara compromisuri la PSD".

"In ceea ce ma priveste, cand am devenit deputat PMP asa am inteles sa-mi asum mandatul pentru urmatorii patru ani: am fost, sunt si voi ramane un opozant ferm al politicilor pesediste. Orice compromis cu Dragnea & co. este inacceptabil si va duce la disolutia Partidului Miscarea Populara", scrie pe Facebook Robert Turcescu.

In continuare, fostul jurnalist arata ca PMP este "un proiect viabil" cu o conditie: "PMP este un proiect viabil, necesar democratiei romanesti, dar numai in conditiile in care declaratia presedintelui Basescu din decembrie 2016 va ramane in permanenta actualitate. Asta este democratia, adevarata democratie: sistemul in care, adeseori, e mult mai necesara o buna Opozitie, fara compromisuri, fara jumatati de masura!".

Amintim ca presedintele PMP, Traian Basescu, a anuntat ca va depune amendamente la Legea gratierii, propunand sa fie gratiate pedepsele de sub 10 ani si sa se reduca la jumatate pedepsele pentru mamele condamnate pentru fapte fara violenta, inclusiv pentru coruptie.

Ulterior, liderul deputatilor PMP, Eugen Tomac, a spus ca aceste amendamente nu au fost discutate in partid si, daca ele vor fi depuse, nu vor fi considerate ca fiind ale PMP, ci ale senatorului Traian Basescu.

In replica, Traian Basescu a spus ca sustine in continuare amendamentele in nume propriu.

"Nu este vorba de amendamente ale PMP, este vorba de o initiativa a mea, ca senator in Senatul Romaniei si ca om cu multa experienta. Partidul nu trebuie sa isi asume initiativa mea.

Eu am spus in mod repetat ca sunt adeptul unei gratieri largi, in perspectiva unei noi politici penale in Romania, adica o politica penala care sa vizeze recuperarea oamenilor. Din acest punct de vedere, prin proiectul propus de guvern, numarul de oameni care ar fi beneficiat de gratiere ar fi fost de circa 900, ori noi avem in penitenciare circa 10.000 de oameni peste capacitatea penitenciarelor.

De aceea, am marit plaja, dar si pentru ca sunt convins ca la incheierea unei perioade de tranzitie, si eu consider ca tranzitia s-a incheiat odata cu alegerile prezidentiale din 2014. (...) Este un moment zero", a declarat fostul presedinte Basescu pentru Mediafax.

UPDATE Si europarlamentarul PMP Siegfried Muresan crede ca cine a furat trebuie sa plateasca.

"E simplu: cine a furat trebuie sa plateasca. In rest, avem multe lucruri de facut pentru oamenii cinstiti: scoli, spitale, investitii, autostrazi, pensii si salarii", a scris pe Facebook Siegfried Muresan pe Facebook.

In schimb, Traian Basescu nu renunta. Joi seara la TVR a spus: "A luat o data o mita, acuma nu ii distrugem toata viata. Asa a fost in tranzitie. Avem nevoie de un moment zero, o gratiere larga de la care sa spunem: Oameni buni, stiti ce se poate intampla, asa ca terminati cu hotia. Asa, tensiunea va ramane inca multi ani in societate. Si va mai spun ceva, sunt si abuzuri".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Turcescu compromis Dragnea, #Turcescu PMP compromis Dragnea, #Tircescu disolutie PMP , #PMP