Seful Consiliului Diplomelor a demisionat, dar nu inainte de a cere verificarea doctoratului lui Robert Negoita

Marti, 31 Mai 2016, ora 21:20
2573 citiri
Seful Consiliului Diplomelor a demisionat, dar nu inainte de a cere verificarea doctoratului lui Robert Negoita
Foto: Ziare.com

Presedintele Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNADTCU), Ioan-Aurel Pop, a demisionat din functie, dupa ce a fost reales rector al Universitatii Babes-Bolyai, dar a sesizat comisia de stiinte juridice cu privire la un posibil plagiat in cazul tezei de doctorat a lui Robert Negoita.

"Am demisionat din functia de presedinte al CNATDCU in 26 mai, din mai multe motive. Unul, si cel mai important, am fost reales rector al Universitatii Babes-Bolyai, universitate cu 42.000 de studenti.

Apoi, cand am acceptat functia de presedinte al CNADTCU, aceasta institutie se ocupa de atestarea diplomelor si titlurilor, acum are in sarcina morala academica. Este prea mult", a declarat, pentru News.ro, Ioan-Aurel Pop.

El a mai spus ca, marti dimneata, dupa materialele aparute in presa privind un posibil plagiat al lui Robert Negoita a sesizat comisia de stiinte juridice a CNATDCU.

"CNATDCU nu se poate autosesiza. Dar orice membru poate face o sesizare la comisia de specialitate, ca prima instanta. In acest caz, am sesizat membrii comisiei de stiinte juridice, dar si pe presedintele comisiei cu privire la cazul Robert Negoita, intrucat inca mai exercit functia de presedinte al CNADTCU", a adaugat Pop.

Teza care i-a adus lui Robert Negoita, primarul Sectorului 3, titlul de doctor in Stiinte Juridice este plagiata de la prima pana la ultima fraza, fiind copiata integral din surse care sunt disponibile, majoritatea, pe Internet, a scris jurnalista Emilia Sercan intr-un articol publicat, luni, in PressOne.

Ea a prezentat, in facsimil, lucrarea lui Negoita si textele din care acesta ar fi copiat - articole de presa aparute pe diverse site-uri, analize economice semnate, printre altii, de economistul american Nouriel Roubini si de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu sau chiar referate scolare.

Citeste mai multe despre acest subiect:

Robert Negoita, acuzat ca teza sa de doctorat e plagiata integral: Ar fi copiat din Roubini, Isarescu si chiar referate scolare

Robert Negoita, acuzat de plagiat grosolan. Ce spune "sursa de inspiratie" Bogdan Glavan

Teza de doctorat a lui Robert Negoita, acuzat de plagiat, va fi analizata

Teza de doctorat a lui Robert Negoita se intituleaza "Criza economico-financiara si impactul acesteia asupra echilibrului social" si, desi abordeaza un subiect pur economic, lucrarea a fost sustinuta la Facultatea de Drept a Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#presedinte CNATDCU demisionat, #CNATDCU teza doctorat Robert Negoita, #Robert Negoita plagiat teza doctorat , #primarul Sectorului 3