Robert Negoita: Parcul IOR va fi distrus! Basescu, Videanu si Liviu Negoita, partasi la dezastru

Marti, 05 Iunie 2012, ora 16:57
7036 citiri
Robert Negoita: Parcul IOR va fi distrus! Basescu, Videanu si Liviu Negoita, partasi la dezastru
Foto: Arhiva

Presa de astazi a publicat o serie de documente oficiale care demonstreaza ca Parcul IOR din sectorul 3 a ajuns pe mana unor rechini imobiliari pe axa Traian Basescu - Adrian Videanu - Liviu Negoita, se arata intr-un comunicat de presa al USL Sector 3.

Primii doi, in calitate de primari generali ai Capitalei, au semnat actele de retrocedare a terenului catre doi batrani. Liviu Negoita, in 2007, in calitate de primar al sectorului 3, acorda avizul de urbanism nr. D/LR/22/11.09.2007, cu titlul PUD - Centru Cartier - Str. Liviu Rebreanu nr. 4, sector 3, aprobat de consilierii PDL prin Hotararea 89/13.09.2007, potrivit unui articol din Jurnalul National.

"Un an mai tarziu, mai exact pe 21.04.2008, SC Caelum Development SRL, in calitate de titular, prin SC Alpha Studio SRL, in calitate de proiectant, depune la Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti documentatia cu nr. 3969/21.04.2008, prin care se solicita eliberarea acordului de mediu pentru proiectul 'Centru Comercial si Ansamblu Rezidential Park Lake Plaza' in Str. Liviu Rebreanu nr. 4, sector 3.

Mallul proiectat in birourile lui Liviu Negoita de Alpha Studio SRL le apartine, in procente egale, lui Vlad Cavarnali si Mariei Pitrescu.

Vlad Cavarnali detine in paralel si functia de inspector-sef la Directia Urbanism a sectorului 3. Acesta a fost adus special de la Consiliul Judetean Ilfov de Liviu Negoita pentru a se ocupa de implementarea mallului si a ansamblului rezidential Park Lake din Parcul IOR.

Tot prin Alpha Studio SRL, Cavarnali si Pitrescu au realizat un proiect imobiliar in strada Gheorghe Sontu pentru fostul ministru al finantelor Bogdan Dragoi", scrie Jurnalul National.

Alegeri Bucuresti 2012

Intreaga afacere pare sa fi fost mai veche. Astfel, "in ultima zi a mandatului de primar al Capitalei, Traian Basescu semneaza Decizia nr. 3544 din 26.11.2004 privind solutionarea dosarului intocmit in baza notificarii inregistrate sub nr. 3354/2001 la executorul judecatoresc privind imobilul situat in Bucuresti, Bd. Liviu Rebreanu nr. 4, sector 3, trecut in proprietatea statului in baza Legii de reforma agrara nr. 187/1945, de la I. B. Grueff, solicitat in natura de domnul Romalo Eduard Ioan Dan, cu venerabila varsta de 89 de ani.

Proprietatea este apoi vanduta succesiv pana cand ajunge pe mana companiei Caelum Development, detinuta de IZZIE S.A.R.L, din Luxemburg, reprezentata de cetateanul irlandez Douglas Arthur Farrel", mai arata sursa mentionata.

Cine este Cavarnali

"Potrivit declaratiei de avere pe 2010, Cavarnali este actionar in paralel si la alte societati comerciale din domeniul arhitecturii: Urban Arhitectural Management SRL, East Wind Arhitect SRL, Alpha Effect, East Industrial Arhitect, Iul Pro Con Ser, Quartz Arhitect Studio.

Alegeri Locale 2012

De remarcat ca toate aceste afaceri fac parte din universul lui Liviu Negoita. Vlad Cavarnali este asociat si la Cubic Regard alaturi de Eduard Ursescu Nicolae, a carui sotie, Vucicovici Diana, este inspector la Primaria Sectorului 3, fiind surprinsa in dese randuri in timp ce facea vizite comune cu Liviu Negoita la imobilul din Str. Al. Philippide 14A", scriu jurnalistii de la Jurnalul National.

Robert Sorin Negoita ne-a declarat: "Astazi, presa a facut lumina in acest caz. Jurnalistii au prezentat probe indestructibile care atesta ca aceasta megaafacere a fost pornita de Basescu, continuata de Videanu si aprobata de Liviu Negoita. Pedelistul Liviu Negoita este disperat ca nu va mai castiga inca un mandat, ca nu va putea duce la indeplinire acest smen si va ramane dator camarilei portocalii".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Negoita cladire parc IOR, #mall parc IOR constructie, #Liviu Negoita afaceri , #candidat primarie sector 3