Robert Negoita: Oamenii care ies in Piata Victoriei sunt cei care au ramas fara speranta din cauza unor ticalosi care nu-si fac treaba

Vineri, 07 Septembrie 2018, ora 18:52
10845 citiri
Robert Negoita: Oamenii care ies in Piata Victoriei sunt cei care au ramas fara speranta din cauza unor ticalosi care nu-si fac treaba
Foto: Facebook/ Robert Negoita

Oamenii care ies in Piata Victoriei sunt aceia care au ramas fara speranta, iar aceasta se intampla din cauza unor ticalosi care nu-si fac treaba sau si-o fac prost, considera primarul sectorului 3, Robert Negoita.

"Cred ca tine de zona administrativa si zona politica sa redea speranta acestei tari. Oamenii care ies sa se vada in Piata Victoriei, din punctul meu de vedere, sunt aceia care au ramas fara speranta, iar treaba asta se intampla din cauza unor ticalosi care nu-si fac treaba sau si-o fac prost. Este un punct de vedere personal. (...)

Eu personal am un obiectiv - si anume acela de a contribui cat pot eu din punctul meu de vedere sa le dam speranta oamenilor ca in Romania se poate si cred ca fiecare dintre noi avem un rol de jucat in aceasta directie. Nu mi se pare corecta abordarea 'Ar trebui sa faca presedintele sau primul-ministru sau ministri sau Parlamentul sau administratia locala'. Da, e adevarat, sunt primii responsabili, dar schimbarea in bine este o chestiune care tine de fiecare dintre noi", a spus Negoita, la o dezbatere despre regiunea Bucuresti-Ilfov.

El se declara un euro-optimist convins si crede ca aderarea Romaniei la UE a fost cea mai mare oportunitate pe care tara noastra a avut-o vreodata.

"E un club select, performant si un club la care se uita, de ce sa nu recunoastem, tot restul lumii. (...) Sunt mandru ca sunt european. Eu sunt un euro-optimist convins", a adaugat edilul.

In opinia sa, de cand Romania este membra UE, a avut un progres enorm.

"Nu sunt foarte multumit de modul in care Romania profita de apartenenta (la UE - n.r.) . Il vad in sala pe domnul Nicula, care e presedintele Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov (ADRBI) . (...) Au fost niste interese prin zona sa-l schimbe pe domnul Nicula de la Agentia de Dezvoltare Regionala si se pare ca au existat niste discutii, s-a facut un audit, (...) dupa care audit azi e suspendat POR, Programul Operational Regional, din cauza faptului ca unii de-ai nostri, romani, sunt atat de iresponsabili sa se joace cu asa ceva (...) - 860 de milioane de euro din FEDR stau ca o sabie a lui Damocles deasupra noastra, pentru ca orice euro din cei 860 de milioane pe care nu-i atragem pana la 31 decembrie sunt dezangajati si pierduti pentru totdeauna, e un act antinational, din punctul meu de vedere e de CSAT. Cred ca cei care indraznesc sa faca asa ceva ar trebui sa raspunda. (...) Vorbeam la minister si cu responsabili in domeniul asta de ce a ajuns atragerea fondurilor europene un calvar de nesuportat. Pentru ca avem niste reglementari proaste. (...) Am ajuns intr-o situatie cu birocratie mult peste admisibil", a afirmat Negoita.

Potrivit acestuia, dezvoltarea urbana atat in Bucuresti, cat si in Ilfov e facuta prost, nu a existat nicio strategie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Robert Negoita protestatari Victoriei , #primarul Sectorului 3