Robert Negoita: In mandatul meu nu se va betona niciun centimetru de spatii verzi - Interviu

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 14:19
6392 citiri
Robert Negoita: In mandatul meu nu se va betona niciun centimetru de spatii verzi - Interviu

Robert Sorin Negoita, candidatul USL pentru Primaria Sectorului 3 din Bucuresti, promite ca nu va elibera, in tot mandatul sau, nicio autorizatie pentru constructiile care ar urma sa se realizeze in parcurile sau spatiile verzi din sector.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Robert Negoita a declarat ca va dispune verificarea tuturor actelor in baza carora s-a facut retrocedarea unei parti din Parcul IOR din Sectorul 3.

Potrivit social democratului, retrocedarea s-ar fi facut sub mandatele primarilor generali Traian Basescu si Adriean Videanu in baza unor acte false.

In acelasi context, Robert Negoita a mai promis ca nu va fi sub nicio forma de acord sa se puna in posesie niciun metru patrat de teren aflat in parcurile din Sectorul 3.

Nu in ultimul rand, candidatul USL s-a angajat in fata alegatorilor ca, pana la sfarsitul lui 2012, impreuna cu primarul general Sorin Oprescu, va demara constructia unui spital generalist in Sectorul 3, acolo unde spera sa iasa primar.

Sunteti al doilea candidat al USL la primariile de sector care promiteti construirea unui spital. Inteleg ca in Sectorul 6 nu exista niciun spital, dar in Sectorul 3 de ce este nevoie sa se construiasca inca un spital?

Nu sunt al doilea, sunt primul. Noi am propus spital in Sectorul 3 inainte sa se promita in Sectorul 6. De ce este nevoie? Pentru ca este cel mai mare sector unde nu exista un spital generalist, care nu are sectie de urgenta, care nu are sectie de maternitate. Nu avem un spital generalist la noi in sector si este necesar.

Am avut un spital, pe care, din nefericire, unii guvernanti, care au guvernat foarte prost aceasta tara, l-au inchis.

Ati vorbit recent despre o situatie ciudata pe care ati descoperit-o in Sectorul 3: mii de persoane care locuiesc la aceeasi adresa. Putem vorbi despre auspiciile unei fraude electorale?

Nu poate fi intamplare sau coincidenta prezenta cu domiciliu a doua mii sau peste doua mii de persoane la o adresa unde e o casa cu 3 sau 4 camere. N-au cum sa locuiasca efectiv acei oameni acolo. Incalca orice lege si regula de bun simt. Da, intr-adevar sunt auspiciile unei fraude bine pusa la punct de multa vreme. Iata cum castiga PDL-ul alegerile. Aducand zeci de mii de oameni care nu au nicio legatura cu Sectorul 3, dar care au dreptul la vot in Sectorul 3. De ce oare vor veni acei indivizi sa voteze in Sectorul 3? In niciun caz pentru bunul mers si pentru bunastarea sectorului, ci pentru alte argumente. Sunt convins de treaba asta.

Ati facut un calcul, cate procente s-ar putea castiga de pe urma acestor oameni care locuiesc ilegal la respectivele adrese?

Depinde de prezenta la vot. Cu cat prezenta este mai mare, cu atat ponderea lor este mai mica. Cu cat prezenta este mai mica, Doamne fereste, cu atat ponderea lor devine, direct proportional, semnificativa si poate influenta decisiv rezultatul alegerilor. De asta fac un apel, haideti sa iesim cu totii la vot. Avem nevoie sa ne alegem noi primarul. Nu mi se pare in regula ca niste indivizi, repet, pe care nu-i cunoastem, nu stim cine sunt, nu au nicio legatura cu Sectorul 3, sa ne puna noua primarul sau consiliul.

In Sectorul 3 sunt doar doua mari parcuri, Pantelimon si IOR. Acesta din urma este vizat de numeroase interese imobiliare. Ce solutii vedeti petru impiedicarea oricarui proprietar, mostenitor sau grup de interese de a dezvolta proiecte imobiliare pe spatiile verzi, si asa foarte putine in Capitala?

Din nefericire, am vazut si eu in presa ca jumatate din Parcul IOR este retrocedat, este praduit. Cine l-a retrocedat? Acei care au semnat acele acte rusinoase, i-am vazut in presa si sunt de notorietate: Traian Basescu si Adriean Videanu. Sa le fie rusine.

Ce este de facut? Unu, cata vreme voi fi eu primar nu vor primi autorizatie de constructie, indiferent ce ar face. Doi, am auzit, mi-au spus niste persoane, ca s-ar fi retrocedat pe niste documente false. Abia astept sa ajung la primarie si sa luam la verificat acele documente.

Ma lupt cat pot de tare sa ne luam parcurile inapoi. Pentru ca sunt ale noastre, ale cetatenilor si locuitorilor din Sectorul 3. In niciun caz nu sunt de acord sa se mai construiasca, nu numai in parcuri, ci si pe spatiile verzi. Nu se va mai betona un centimetru de spatii verzi in Sector 3, cel putin nu cata vreme voi fi eu la Primarie.

Sectorul 3 e plin de terenuri virane sau santiere abandonate care constribuie la imaginea dezolanta a Capitalei. Ce se va intampla cu toate aceste terenuri in mandatul dvs? Unele apartin Primariei, institutiilor sau companiilor din subordinea autoritatii locale.

Militez pentru oprirea constructiilor in centrul orasului. Si asa este un oras foarte aglomerat, si asa infrastructura este subdimensionata, si asa avem probleme cu traficul, cu parcarile, cu utilitatile in general. Avem oricum prea putine spatii verzi, oricum suntem catre coada clasamentului in Europa. Trebuie sa gasim formule si modalitati de a creste procentul de spatii verzi. Solutia nu este sa le betonam.

Daca terenurile sunt ale Primariei, evident le transformam in parcuri. Nu sunt de acord sa se mai puna in posesie un metru patrat in Sectorul 3. Cel putin, eu personal, in calitate de primar la Sectorul 3, ma voi opune.

Multi dintre candidatii la primariile de sector, nu doar cei ai USL-ului, vorbesc in programele lor despre proiecte pe care vor sa le dezvolte cu Sorin Oprescu. Primarul Robert Negoita ce proiecte ar demara cu primarul general pana la sfarsitul lui 2012?

Un program ar fi acest spital la care ne-am angajat deopotriva, atat eu, cat si primarul general. Din momentul in care vom ajunge la primarie si va ramane si Sorin Oprescu, am credinta asta, incepem acest proiect, care inseamna un spital generalist in Sectorul 3.

Pentru final, aveti un mesaj pentru cetatenii Sectorului 3?

Mesajul este unul simplu, dar foarte important: duminica, 10 iunie, este un moment important pentru Romania. Un moment foarte important pentru Bucuresti si de asemeni pentru Sectorul 3. Haideti sa ne mobilizam la vot, nu trebuie sa lasam pe altcineva sa aleaga in locul nostru, nu trebuie sa-i lasam pe acei indivizi care sunt adusi de PDL si de primar, care n-au nicio legatura cu Sectorul 3, sa aleaga in locul nostru.

Haideti sa le demonstram ca 30.000 nu pot sa ne invinga pe noi, 360.000. Noi suntem mai puternici decat ei cu conditia sa ne mobilizam la vot. Am credinta ca ne vom mobiliza suficient de mult astfel incat sa-i invingem si sa le dam o lectie ca democratia trebuie sa triumfe in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Robert Sorin Negoita, #retrocedare parc IOR, #betonare parcuri, #betonare spatii verzi, #retrocedare spatii verzi , #candidat primarie sector 3