Robert Negoita, audiat in dosarul privind plagiatul: Daca nu se facea valva, nici nu stiati ca am doctorat

Miercuri, 21 Septembrie 2016, ora 12:12
5071 citiri
Robert Negoita, audiat in dosarul privind plagiatul: Daca nu se facea valva, nici nu stiati ca am doctorat
Foto: captura video Digi24

Robert Negoita, primarul Sectorului 3, a fost audiat, miercuri, la Parchetul general, in dosarul deschis dupa ce au aparut informatii ca a plagiat in teza de doctorat sustinuta in 2012, la Academia de Politie.

La iesirea de la audieri, Negoita a spus ca a fost intrebat mai multe lucruri, inclusiv despre "taxa de scoala" sau despre "anumite costuri cu editurile".

Edilul a sustinut ca nu a fost "nimic in neregula". Intrebat de jurnalisti cat a costat teza sa de doctorat, Robert Negoita a inceput sa rada. "E o chestiune relativ mica", a punctat el.

Mai mult, social-democratul s-a amuzat copios pe tema unei dileme, spunand ca despre unii se spune ca au copiat, dar nu au plagiat.

"Care e diferenta intre sa copiezi si sa plagiezi sau sa copiezi si sa nu plagiezi?", a intrebat el retoric, parand ca nu intelege nici pana in prezent unde a gresit si de ce este acuzat.

Intrebat daca regreta ca a plagiat, Robert Negoita a declarat: "Regret din perspectiva faptului ce valva si scandal se face. Faptul ca eu am studiat, am cunoscut oameni de la care am invatat, nu am sa regret niciodata".

Robert Negoita a izbucnit in ras atunci cand jurnalistii l-au intrebat cum a copiat. "Ce intrebare rautacioasa aveti!", i-a replicat el reporterului.

In scurt timp, edilul vizibil surescitat s-a suparat pe jurnalisti. "Am fost suficient de elegant, se poate sa ma impingeti asa?", le-a reprosat el reporterilor.

Robert Negoita a mai subliniat, referindu-se la doctoratul sau: "Nu am obtinut niciodata niciun avantaj. Nici nu l-am pus prin CV-urile mele. Daca nu era chestiunea asta, niciunul dintre dvs nu stia ca am un doctorat!".

Intrebat de ce l-a mai facut, Robert Negoita a replicat: "Mi s-a parut o chestiune interesanta, toata lumea facea".

"Nu cunosc detaliile, de asta am un indrumator de doctorat. Nu stiu daca a respectat intru totul cerintele", s-a dezvinovatit Negoita.

De asemenea, intrebat de jurnalisti de unde s-a inspirat cand a redactat teza de doctorat, Negoita a raspuns ca "din foarte multe lucrari", care ar fi fost mentionate.

"Din ce stiu eu da, dar am inteles ca nu au fost mentionate corect", a mai afirmat primarul sectorului 3.

Robert Negoita a devenit doctor in Stiinte Juridice in anul 2012, la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", cu teza de doctorat intitulata "Criza economico-financiara si impactul acesteia asupra echilibrului social".

Dupa ce jurnalista Emilia Sercan a dezvaluit ca teza lui Robert Negoita este plagiata integral, fiind o colectie de texte copiate de pe Internet, a fost sesizata si Academia de Politie, care a confirmat plagiatul si a recomandat retragerea titlului de doctor in cazul lui Robert Negoita, dupa cum anunta in 24 iulie Ministerul Educatiei.

Dupa aflarea verdictului, Robert Negoita a recunoscut pe Facebook ca a plagiat.

Ulterior, parchetul Judecatoriei Sectorului 1 s-a sesizat din oficiu si a deschis dosar penal pentru plagiat, cauza fiind preluata apoi de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Articolul 141 din Legea drepturilor de autor prevede urmatoarele: "Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 5 ani sau cu amenda de la 25.000.000 lei la 500.000.000 lei fapta persoanei care isi insuseste, fara drept, calitatea de autor al unei opere sau fapta persoanei care aduce la cunostinta publica o opera sub un alt nume decat acela decis de autor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Robert Negoita audiat procurori plagiat, #Robert Negoita plagiat doctorat , #plagiat