Robert Negoita, acuzat ca teza sa de doctorat e plagiata integral: Ar fi copiat din Roubini, Isarescu si chiar referate scolare

Luni, 30 Mai 2016, ora 11:59
5057 citiri
Robert Negoita, acuzat ca teza sa de doctorat e plagiata integral: Ar fi copiat din Roubini, Isarescu si chiar referate scolare
Foto: Facebook/Robert Negoita

Teza care i-a adus lui Robert Negoita, primarul Sectorului 3, titlul de doctor in Stiinte Juridice este plagiata de la prima pana la ultima fraza. Aceasta este copiata integral din surse care sunt disponibile, majoritatea, pe Internet, dezvaluie jurnalista Emilia Sercan.

Intr-un articol publicat luni, pe site-ul PressOne, Sercan prezinta atat lucrarea lui Negoita, cat si textele din care acesta ar fi copiat. Mai exact, articole de presa aparute pe diverse site-uri, analize economice semnate, printre altii, de economistul american Nouriel Roubini si de guvernatorul BNR Mugur Isarescu, sau chiar referate scolare, relateaza News.ro.

Robert Negoita, in varsta de 44 de ani, a devenit doctor in Stiinte Juridice in 2012, la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", iar teza sa a fost coordonata de prof. univ. dr. Ioan Dascalu, care este conducator de doctorat asociat la Academia de Politie si fost decan al Facultatii de Drept de la Universitatea Bioterra.

Atat Negoita, cat si Dascalu risca acum sa fie acuzati de fals in acte publice, deoarece si-au asumat originalitatea tezei in acord cu prevederile Legii Educatiei Nationale si ale Codului studiilor universitare de doctorat, printr-o declaratie pe propria raspundere, depusa la dosarul de doctorat.

Citeste si de ce a inceput Ministerul Educatiei sa analizeze tezele suspectate de plagiat

Afla si cum a reactionat Victor Ponta, si el acuzat de plagiat

Teza de doctorat a lui Robert Negoita se intituleaza "Criza economico-financiara si impactul acesteia asupra echilibrului social" si, desi abordeaza un subiect pur economic, lucrarea a fost sustinuta la Facultatea de Drept a Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

Plagiat din Introducere

Robert Negoita plagiaza de la primele cuvinte din Introducere, sustine Sercan. Primele doua paragrafe sunt copiate, fara a folosi ghilimele, dintr-o lucrare semnata de comisarul sef de politie Marian Valentin, mai arata ea.

Robert Negoita ar fi copiat texte semnate, printre altii, de economistul american Nouriel Roubini, de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, de Peter Akos Bod - fost presedinte al Bancii Nationale Maghiare sau de profesorul de economie Cristian Paun.

Totodata, zeci de pagini din teza reproduc exclusiv articole de presa, aparute pe site-urile Contributors.ro, Cursdeguvernare.ro, Hotnews.ro, Euractiv.ro, Tribuna Economica sau Euro Avocatura.

Un caz special este cel al chestorului Costica Voicu, fost rector al Academiei de Politie, pe care Negoita il plagiaza, de asemenea, in teza sa de doctorat, scrie jurnalista. Voicu a fost referent in comisia de sustinere a tezei, ceea ce inseamna ca a avut obligatia de a-i citi intreaga teza si de a intocmi referatul prin care a propus acordarea titlului de doctor.

"Foarte bine. Ma si bucur. Ce anume sa va spun? Da' ce, facem analiza la telefon? In primul rand, nu stiu cine sunteti dumneavoastra. De unde sa am eu convingerea ca sunteti cine ziceti ca sunteti?", a fost reactia chestorului Costica Voicu, contactat de Emilia Sercan.

De asemenea, de la pagina 67 si pana la pagina 77, Negoita ar fi copiat integral un text scris de Sergiu Tamas si publicat in 2010 in revista Sfera politicii. Primarul Sectorului 3 a copiat inclusiv notele de subsol din textul original, dar si intertitlurile acestuia.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Robert Negoita plagiat, #Robert Negoita plagiat teza doctorat, #Robert Negoita copiat doctorat , #primarul Sectorului 3