Robert Negoita cere DNA un raspuns pana in 10 iunie la plangerea penala a ANAF

Marti, 22 Mai 2012, ora 18:33 2984 citiri
Foto: click.ro

Vicepresedintele PSD Robert Negoita, candidat la Primaria Sectorului 3, a solicitat, marti, intr-o conferinta de presa, ca DNA sa dea un raspuns plangerii penale pentru evaziune fiscala depusa de ANAF impotriva sa acum trei ani.

"Cer DNA, prin intermendiul presei, sa ne dea un raspuns, pana in 10 iunie, sa spuna - e sau nu in regula cu acel control al ANAF, astfel ca ANAF sa raspunda la contestatie", a spus Robert Negoita.

Cazul vicepresedintelui PSD Robert Negoita a fost prezentat, in conferinta de presa, de catre colegul sau de partid, senatorul Dan Sova, care a precizat ca ANAF a fost folosit sub conducerea lui Sorin Blejnar ca "institutie de prigonire" a adversarilor politici.

Sova a spus ca ANAF a facut un control fiscal in noiembrie 2009 si i-a imputat lui Negoita plata TVA pentru construirea si vanzarea de imobile pentru anii 2005 si 2006 inclusiv. El a sustinut ca modificarile normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal, care prevedeau acest lucru, au aparut in decembrie 2006.

Potrivit lui Sova, Negoita a contestat referatul de control, dar ANAF nu a raspuns la aceasta contestatie, desi Codul de Procedura Fiscala prevede obligatia de a raspunde in maximum 45 de zile.

"ANAF, pentru a se ascunde in fata lipsei de raspuns, a facut plangere penala pentru evaziune fiscala, care de trei ani sta nerezolvata la DNA, ANAF spunand ca nu poate rezolva contestatia pana nu raspunde DNA", a spus Sova.

"Nu vreau sa acuz, dar am dreptul sa ma gandesc ca exista o actiune conjugata intre PDL si fosti conducatori ai ANAF pentru a inventa datorii catre stat pe care Robert Negoita le-ar avea?", s-a intrebat Sova.

La randul sau, Negoita a subliniat ca nu a avut niciodata contracte cu statul, nici datorii la stat, el apreciind ca problemele sale cu Fiscul au survenit in 2009, imediat dupa ce a facut parte din Comisia de ancheta parlamentara in cazul Elena Udrea.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News