Candidatura surpriza la sefia PSD: Robert Negoita nu vrea un presedinte condamnat (Video)

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 15:05 5432 citiri
Foto: Facebook/Robert Negoita

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a declarat, marti, ca va candida la sefia PSD la alegerile de luna viitoare.

"Sunt decis sa candidez pentru functia de presedinte PSD la scrutinul din 11 octombrie. (...) Este un moment important pentru Romania, este un moment crucial pentru PSD. Cel mai mare partid din Romania, care este la putere, care are prim-ministru, este intr-o situatie delicata. Premierul a avut prima infatisare ieri, intr-un dosar penal, presedintele interimar este condamnat in prima instanta, iar peste cateva zile avem alegeri", a declarat Negoita, intr-o conferinta de presa.

Liderul PSD Bucuresti a precizat ca l-a anuntat pe Liviu Dragnea de intentia sa de a candida la sefia partidului.

"Nu-l deranjeaza, ne respectam reciproc si competitia nu face altceva decat sa stimuleze. Am o relatie foarte buna cu Liviu Dragnea, il respect pentru tot ce a facut si pentru tot ce este. Dansul nu si-a anuntat candidatura, eu am facut-o", a completat Negoita.

Congresul PSD, amanat un pic. Dragnea: Partidul nu poate fi condus cu biciul (Video)

Liderii PSD au votat, luni, in sedinta Comitetului Executiv National al PSD, schimbarea datei Congresului, de pe 11 octombrie, cum fusese discutat initial in Biroul Politic National, pe 18 octombrie.

Liviu Dragnea, care asigura interimatul la sefia PSD dupa demisia lui Ponta, a anuntat ca s-a stabilit ca scrutinul pentru alegerea presedintelui partidului sa fie pe 11 octombrie, iar Congresul sa aiba loc o saptamana mai tarziu, pe 18 octombrie, cand va fi ales Biroul Permanent.

Ecaterina Andronescu, presedinte PSD? "Poate nu este prea tarziu"

Pe langa Robert Negoita, si-a mai exprimat oficial intentia de a candida si fostul presedinte interimar al PSD Prahova, Daniel Savu.

Candidat neasteptat la sefia PSD: Un fost ofiter SRI il pune pe Dragnea pe jar?

Liviu Dragnea, presedintele interimar al PSD, a declarat, luni, la finalul sedintei Comitetului Executiv, ca inca nu a luat o decizie privitoare la candidatura sa la conducerea partidului, deoarece inca nu a terminat "de pus pe hartie" ideile sale privitoare la cum ar trebui sa fie condus cel mai mare partid din Romania.

Si senatorul Serban Nicolae a declarat ca va candida la functia de lider al PSD, desi nu agreeaza "ideea alegerii presedintelui partidului de toti membrii de partid", apreciind ca o astfel de prevedere statutara "s-a regasit doar la PCR in perioada cand acesta a fost condus de Nicolae Ceausescu".

De asemenea, fostul ministru Ecaterina Andronescu a fost intrebat, duminica, daca s-ar vedea in postura de lider social-democrat. "Poate nu e prea tarziu!", a raspuns Andronescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News