Betoniada din Sectorul 3: Robert Negoita e pe punctul de a fi dat in judecata. De ce refuza sa dea documentele?

Joi, 11 August 2016, ora 10:56
12156 citiri
Betoniada din Sectorul 3: Robert Negoita e pe punctul de a fi dat in judecata. De ce refuza sa dea documentele?
Foto: captura video Facebook/Robert Negoita

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita (PSD), va fi dat in judecata daca nu va respecta legea si va refuza in continuare sa puna la dispozitie documentele cerute de consilierii USB din Sectorul 3.

Cu cateva saptamani in urma, acestia i-au cerut edilului mai multe documente referitoare la unele lucrari desfasurate in sector si care ar fi ilegale, sustin ei, pentru ca au inceput fara a avea autorizatie.

Legea 215/2001 prevede ca primarul este obligat ca in termen de cel mult 10 zile lucratoare sa puna la dispozitia consilierilor locali, la cererea acestora, informatiile solicitate. Pentru ca Robert Negoita refuza sa faca acest lucru, desi a primit marti o notificare din partea executorului judecatoresc, consilierii USB din Sectorul 3 sunt decisi sa il dea in judecata.

"Nu ne-a raspuns pana acum si probabil nici nu o sa ne raspunda. Are trei zile la dispozitie sa o faca, incepand de marti, cand a venit executorul judecatoresc si i-a inmanat decizia de a ne da documente. Probabil ca o sa il actionam in instanta, cu siguranta in contencios administrativ, dar ne gandim serios sa il actionam si in penal. Discutam despre acest subiect cu avocatii", a declarat Liviu Malureanu, consilier local USB, pentru Ziare.com.

Intrebat daca au incercat sa vorbeasca direct cu primarul Negoita, Liviu Malureanu a raspuns afirmativ.

"Am vorbit cu dansul chiar in timpul sedintei de consiliu de marti, de fata cu toata lumea - consilierii si reporterii care erau de fata. I-am spus ca de o luna si jumatate nu ne da niciun raspuns. Dansul a ignorat intrebarea pe care i-am pus-o. A intrebat daca mai sunt alte intrebari pe tema blocurilor reabilitate, cam asta a fost reactia dansului. S-a facut ca nu aude intrebarea si, mai mult decat atat, mi-au taiat si microfonul", ne-a spus Liviu Malureanu.

In Consiliul Local al Sectorului 3, PSD si ALDE au o majoritate la limita, in timp ce USB nu are parteneri de opozitie.

"USB are 8 consilieri din totalul de 31, iar PSD are 14 si 2 sunt de la ALDE, deci au majoritate. Plus ca sunt sustinuti din umbra de PMP, care a cam votat proiectele PSD. Despre PNL nu stim exact ce face, cateodata voteaza, cateodata nu, nu e ceva previzibil", ne-a explicat consilierul USB, adaugand ca unui liberal "chiar 'i-a scapat porumbelul' in timpul unei sedinte, cand a spus ca opozitia este USB".

Betoniada din Sectorul 3

Rugat sa prezinte mai exact ce i se reproseaza lui Robert Negoita, Liviu Malureanu a explicat ca "totul a inceput la sfarsitul lui iunie - inceputul lui iulie, dupa alegerile locale".

"Atunci au inceput sa betoneze in parcul Constantin Brancusi. Noi ne-am dus acolo peste lucratori, am chemat Politia Locala si Garda de Mediu. S-a descoperit ca nu exista nicio autorizatie de constructie pentru lucrarile din zona. Mai mult, Garda de Mediu a dat doua randuri de amenzi celor care lucrau acolo.

Ulterior, au aparut si niste autorizatii de constructie. Noi am facut sesizarea la sfarsitul lui iunie, iar autorizatiile primariei au aparut cam pe 7-8 iulie. Ei au inceput lucrarile fara sa aiba autorizatie, ceea ce e ilegal.

Dupa aceea, lucrarile s-au extins in tot sectorul. Vorbim despre toate bulevardele mari: Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Constantin Brancusi, Lucretiu Patrascanu. Pe bd. 1 Decembrie n-au intrat, dar acolo au pus pavele peste pavelele existente, dupa cum ati vazut in imaginile postate de Nicusor Dan pe Facebook. A fost ca o palma peste fata", a declarat Liviu Malureanu.

Si totusi, Robert Negoita a postat miercuri fotografii care, spune el, ar arata ca acuzatia legata de pavele ar fi falsa.

"Am vazut postarea lui Robert Negoita. Dar el s-a dus in zona unde am facut noi pozele si a fotografiat in alta parte, sustinand ca randurile de pavele se imbina, de fapt. Dar el a fotografiat in alta zona! Putem sa mergem acolo si sa desfacem pavelele cu presa de fata, daca dansul vrea sa vedem cine minte si cine spune adevarul. O sa vedeti ca sub stratul de deasupra mai este altul, dedesubt", a comentat consilierul local al USB.

Revenind la actiunea in instanta, care va fi depusa daca Robert Negoita nu ofera documentatia ceruta, Liviu Malureanu a aratat ca nu exista nicio explicatie pentru faptul ca se refuza acest lucru.

"Pentru ca se lucreaza in continuare, noi am cerut documentele ca sa vedem cum se fac aceste lucrari si cat costa. Dar dansul nu doreste sa ni le dea, pentru ca nu e mare lucru sa arate niste contracte si niste facturi, ca sa vedem cat se cheltuieste, dar si documentatia din spatele autorizatiilor de constructie. Nu e ceva foarte complicat sau documente de acum 10 ani, sunt documente recente", a subliniat acesta.

Intrebat daca nu sunt sustinuti de colegii PNL din consiliu macar in acest demers, Liviu Malureanu a precizat ca nu s-au purtat discutii pe subiect.

"Ei sunt mai degraba impotriva noastra. Am vazut si in sedintele de consiliu atitudinea lor, nu este una foarte deschisa fata de noi, din contra. De aceea, nici nu am mai incercat dialoguri cu ei.

Vorbim despre o suprafata betonata de peste 10.000 mp spatiu verde. Vom actiona in instanta, in contencios administrativ, pentru a primi documentele si in penal pentru abuz in serviciu", a subliniat inca o data Liviu Malureanu.

Miercuri seara, partidul condus de Nicusor Dan a lansat si o petitie impotriva "betoniadei".

Intrebarea care ramane deocamdata fara raspuns este: "De ce refuza primarul Sectorului 3 sa ofere documentele cerute, daca nu are nimic de ascuns?".

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Robert Negoita judecata USB documente, #pavele Robert Negoita , #primarul Sectorului 3