Angajamentul lui Robert Negoita - gradinite si crese in proximitatea locuintelor din Sectorul 3

Luni, 28 Mai 2012, ora 14:52
3161 citiri
Angajamentul lui Robert Negoita - gradinite si crese in proximitatea locuintelor din Sectorul 3

Candidatul USL la Primaria Sectorului 3 considera ca niciun efort nu este prea mare atunci cand vine vorba despre educatia copiilor.

Robert Sorin Negoita propune crearea de gradinite si crese in apropierea locuintelor, unde in acest moment numarul copiilor ramasi neinscrisi in aceasta forma de invatamant prescolar se ridica la peste 7.000.

Primaria Sectorului 3 este premianta la capitolul fantani arteziene si panselute cumparate la suprapret, insa este corijenta la crearea de gradinite si crese pentru copii. Nepasarea autoritatilor a afectat mii de micuti care nu au mai avut unde sa isi inceapa primul stagiu de educatie, considera candidatul USL.

In nenumaratele intalniri cu cetatenii sectorului 3, Robert Sorin Negoita a ascultat plangerile parintilor ajunsi in situatia ingrata de a munci doar pentru a-si tine copiii la crese particulare din cauza ca nu mai sunt locuri la stat.

Astfel, candidatul USL la Primaria Sectorului 3 si-a luat angajamentul sa construiasca gradinite si crese in proximitatea locuintelor.

"Una dintre tintele administratiei va fi, in urmatorii patru ani, crearea infrastructurii prescolare si dezvoltarea ei pana la satisfacerea cererii. In baza unui studiu demografic, vor fi construite crese si gradinite respectandu-se criteriul de proximitate.

Fiecare familie trebuie sa stie ca are in apropierea locuintei o unitate prescolara cu personal calificat si toate dotarile necesare unde isi poate inscrie fara dificultate copilul. Trebuie, de asemenea, sa avem in vedere ca in sectorul 3 nu exista decat o singura unitate scolara pentru copii cu nevoi speciale (Scoala nr. 5).

Primaria Sectorului 3 va trata cu seriozitate aceasta problema si va asigura spatii noi de ingrijire si scolarizare dotate cu toata aparatura si mobilierul necesare pentru fiecare tip de deficienta (de invatare sau comportamentala). De asemenea, va fi angajat personal profesional si va exista o colaborare permanenta cu organizatiile neguvernamentale preocupate de aceste probleme", a afirmat Robert Sorin Negoita.

In sectorul lui Liviu Negoita sunt doar doua crese, Robert Sorin Negoita considera ca niciun primar nu are voie sa ia copiilor dreptul la educatie, iar situatia actuala din sectorul 3 trebuie sa ramana de domeniul trecutului. "Inscrierea unui copil la cresa sau la gradinita se face astazi, inevitabil, prin intermediul relatiilor si al pilelor, uneori prin plata unui comision.

In sectorul 3 exista doar doua crese si 25 de gradinite, cele mai multe construite in perioada comunista si doar cateva sunt amenajate si dotate conform cerintelor europene. Deficitul este de 7.000 de locuri!

Practic, copiii din sectorul 3 nu-si pot face stagiul complet de educatie. Una dintre consecintele cele mai grave este si amanarea revenirii femeilor la locul de munca. Cum cele mai multe familii nu-si permit sa plateasca taxele percepute de gradinitele particulare (intre 700 si 1.600 de lei), mamele prefera sa-si asume singure cresterea copilului in primii ani de viata", a afirmat candidatul USL la Primaria Sectorului 3.

"La aceasta problema grava, Primaria Sectorului 3 a ramas indiferenta. Pentru Liviu Negoita, construirea fantanilor arteziene si montarea complexelor ornamentale a fost un obiectiv mai important", mai acuza candidatul USL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#Robert Negoita gradinite crese, #Robert Negoita promisiuni gradinite , #candidat primarie sector 3