Aberatia zilei: Daca esti privat, nu mai conteaza ca ai prejudiciat statul cu 77 de milioane de lei?

Joi, 14 Aprilie 2016, ora 17:28 6309 citiri
Foto: Digi24

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, este, incepand de joi, urmarit penal pentru evaziune fiscala intr-un dosar in care este acuzat ca a prejudiciat statul cu peste 77 de milioane de lei, dar liderii PSD spun ca acest "detaliu" nu il impiedica sa candideze pentru un nou mandat de primar, pentru ca faptele au fost comise in calitate privata, nu publica.

Atitudinea candidatului PSD este cu totul alta decat a fost cea asumata de Ludovic Orban, fost candidat al PNL la Primaria Capitalei. Liberalul s-a retras din cursa imediat ce DNA l-a anuntat ca este urmarit penal intr-un dosar in care nici macar nu se stie daca a primit intr-adevar cei 50.000 de euro ceruti de la un om de afaceri. In schimb, Robert Negoita merge inainte, ca trenul, incercand intr-un mod penibil sa minimalizeze gravitatea acuzatiilor care i se aduc.

"Sper sa ajungem cat mai repede in instanta cu acest dosar si sa dovedesc acolo nevinovatia mea. E vorba de niste fapte de cand eram in managementul privat. Nu are legatura cu activitatea mea publica", a declarat primarul Sectorului 3 joi, la iesirea de la DNA.

Robert Negoita, urmarit penal - Ce acuzatii i se aduc

Nici Gabriela Firea, senator PSD, lider al filialei PSD Bucuresti-Ilfov si candidat al PSD la Primaria Capitalei, nu considera ca Robert Negoita ar trebui sa faca un pas inapoi.

"Remarc faptul ca nu este vorba despre o fapta din timpul mandatului de primar al dlui Negoita", a declarat Firea, intrebata fiind despre soarta candidatului Robert Negoita.

Asistam si in acest caz la un soi de dedublare, practicata cu mult succes in trecut de Victor Ponta, care intr-un fel decidea cand se simtea premier si cu totul altfel vota cand imbraca haina invizibila de deputat.

Ce incearca sa sustina social-democratii este ca "privatul" Robert Negoita poate fi acuzat de orice, oricat de grav ar fi, dar asta nu trebuie sa conteze pentru bucuresteni, care trebuie sa stea cu ochii doar la ce a facut el in calitate de persoana publica. Nu conteaza ca avem in fata un om acuzat ca ne-a pagubit pe noi toti cu 77 de milioane de lei, noi nu trebuie sa ne punem intrebari, nu trebuie sa il suspectam ca ar fi capabil de cine stie ce grozavii.

Dar daca tot a fost deschis subiectul activitatii depuse de Robert Negoita in calitate de persoana publica, atunci merita sa ne amintim macar de raportul Curtii de Conturi, conform caruia edilul a reamenajat partial ilegal, pe multe milioane de euro, spatii care nu intrau in jurisdictia sectorului sau si de multe ori prin lucrari facute de mantuiala.

Tot administratia Robert Negoita a aruncat la gunoi sute de banci noi, in valoare de 700.000 de euro, a plantat arbusti pe sume exorbitante, care s-au uscat dupa numai un an, a acoperit cu gazon suprafete mai mare decat cele reale sau a supradimensionat nota de plata la lucrarile efectuate in parcul IOR (Titan).

Primaria condusa de Negoita a fost amendata de 6 ori de Primaria Capitalei, in perioada 2013-2014, pentru ca a facut lucrari fara autorizatie, se mai arata in raportul Curtii de Conturi, citat de jurnalistii de la Gandul.

Nu-i problema pentru PSD, care e hotarat sa puna primar orice om care este de folos partidului, nu conteaza suspiciunile de coruptie ce planeaza asupra sa, fie ca se numeste Lia Olguta Vasilescu, fie Robert Negoita.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News