Revoltă în PNL, după împărțirea funcțiilor: „Numirea unui PSD-ist este absolut nepotrivită și nu se încadrează în ceea ce coaliția a hotărât”

Vineri, 07 Ianuarie 2022, ora 10:23
4417 citiri
Revoltă în PNL, după împărțirea funcțiilor: „Numirea unui PSD-ist este absolut nepotrivită și nu se încadrează în ceea ce coaliția a hotărât”
Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședintele PNL pe relații externe FOTO Facebook/ Robert Sighiartau

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședintele PNL pe relații externe, s-a arătat nemulțumit de numirea lui Gheorghe Cârciu de PSD la șefia Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, de către premieurl Nicolae Ciucă.

El susține că această numire este ”o imensă eroare politică”.

„Numirea unui PSD-ist la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este absolut nepotrivită și nu se încadrează în ceea ce coaliția a hotărât în urmă cu ceva timp. Poziția în mod normal trebuie să fie a PNL. Și nu e doar despre asta. În Diaspora sunt milioane de români, care de-a lungul timpului și-au pus speranța și nădejdea în guvernări pro dreapta politică și în lideri care au luptat împotriva PSD.

Nu analizăm motivele, dar este limpede că această parte a României are alte așteptări de la un guvern condus de PNL. Pe de altă parte, noi avem nevoie de un mare program pentru românii din Diaspora pentru a-i stimula să se reîntoarcă acasă. Nu vor reveni toți, dar cred că putem face mult mai mult decât s-a făcut până acum”, a declarat Rober Sighiartău.

Liberalul susține că o să ceară în ședință „remedierea acestei imense erori politice”.

„Nu vreau să comentez CV-ul persoanei desemnate ieri în funcția de secretar de stat pentru problemele Diasporei și nici limbajul folosit la ultimele alegeri, care este descalificant.

O să cer colegilor mei din conducerea PNL, în prima ședință de Birou Executiv, remedierea acestei imense erori politice, care se va răsfrânge nu doar asupra imaginii partidului, dar și a Guvernului în ansamblu”, a adăugat liberalul

PSD și-a instalat în funcție săptămâna aceasta 12 secretari de stat și un subsecretar de stat în mai multe ministere. Toți sunt membri de partid, iar unii au un trecut controversat.

Deciziile pentru cele 12 numiri, toate de la PSD, au fost publicate marți, 4 ianuarie, în Monitorul Oficial, sub semnătura premierului Nicolae Ciucă. Printre cei 12 se regăsește și profesoara Cristina-Mirela Nedelcu, directoare a Școlii Postliceală Sanitară privată „Hippocrate” din Focșani. Profesoară de chimie la bază, Nedelcu a fost propusă pentru funcția de subsecretar de stat la Ministerul Culturii, cu toate că nu are prea multe referințe în domeniu.

PNL a dat Diaspora pe mâna social-democraților

O numire mai puțin așteptată a fost și la departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului, acolo unde Nicolae Ciucă l-a numit pe social-democratul Gheorghe Florin Câciu în funcția de secretar de stat. Numirea a adus nemulțumiri în rândul liberalilor, având în vedere că diaspora reprezintă un simbol pentru președintele Klaus Iohannis și PNL în general. Anterior, funcția a fost deținută de Oana Ursache (USR) și Ovidiu Burdusa (PNL).

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Robert Sighiartau, #PNL, #coalitie de guvernare, #coalitie psd pnl , #stiri politice