Cum a ratat Robert Negoiță - PSD demiterea unui viceprimar USR de la Sectorul 3. Miza reală a complotului

Vineri, 17 Februarie 2023, ora 20:02
3957 citiri
Cum a ratat Robert Negoiță - PSD demiterea unui viceprimar USR de la Sectorul 3. Miza reală a complotului
Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță se pregătește pentru ce e mai rău FOTO Facebook / Robert Negoiță

Consilierii PSD și Pro București 2020 alături de liberali au încercat să-l demită din funcție pe viceprimarul Sectorului 3 USR, Lucian Judele, însă cele trei formațiuni nu au reușit să adune îndeajuns de multe voturi.

Votul din Consiliul Local al Sectorului 3 a avut loc joi, 16 februarie, motivul principal fiind ca, în cazul în care Negoiță va fi reținut ca urmare a dosarului pentru abuz în serviciu, reprezentantul USR să nu ajungă primar în locul său.

Pentru a putea fi demis, consilierii aveau nevoie de 21 de voturi, însă în cele din urmă cele trei partide au reușit să adune doar 17. Cei care au votat „pentru” au fost consilierii PSD, cei din Pro București (PB 2020) și o parte dintre liberali. PMP și USR au votat împotrivă. Consiliul local al Sectorului 3 are în total 31 de membri, dintre care 8 de la PSD, 7 de la PNL, 5 de la Pro București, 9 de la USR și 2 de la PMP.

După vot, Lucian Judele l-a acuzat pe Negoiță că a plătit cu „bani grei” voturile unor consilieri PNL.

„Tentativa domnului Robert Negoiţă de a mă elimina nu i-a reuşit, chiar dacă pentru acest proces a trebuie să plătească cu bani grei o parte dintre consilierii PNL. Acum două săptămâni, DNA a cercetat biroul primarului Negoiţă şi celelalte birouri unde se aflau documente care arată faptul că dânsul construieşte ilegal. Că dânsul face tot ce îşi doreşte în Sectorul 3”, a transmis Judele.

Inclusiv liderul USR Cătălin Drulă a reacționat la vot, afirmând că Negoiță este singurul primar care a refuzat să dărâme tarabele de la metrouri.

„Domnul Negoiță cred ca are trei dosare penale si chiar DNA a fost acolo săptămâna asta. Ce s-o fi gândit? Ce a căutat în suflețelul dumnealui? Apropo, e singurul primar care n-a dărâmat cașcarabetele lui Rădoi – un singur sector din șase – domnul Negoiță nu le-a dărâmat. (…) Ce s-a gândit? Hai să-l dam jos pe viceprimarul USR. Așa că a inițiat un proiect de hotărâre de a schimba viceprimarul USR care este acolo cu voturile cetățenilor”, a transmis Cătălin Drulă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
#Robert Negoita, #sectorul 3, #viceprimar usr, #primaria sectorului 3, #PSD, #PNL , #stiri Robert Negoita
Comentarii