Plângere penală depusă de USR împotriva lui Robert Negoiţă, pentru contracte cu dedicaţie de peste 15 milioane euro

Miercuri, 27 Martie 2024, ora 18:09
1745 citiri
Plângere penală depusă de USR împotriva lui Robert Negoiţă, pentru contracte cu dedicaţie de peste 15 milioane euro
Foto: Facebook/Robert Negoita

Candidatul USR pentru Primăria Sectorului 3 Lucian Judele şi deputatul USR Emanuel Ungureanu au depus o plângere penală împotriva primarului Sectorului 3 Robert Negoiţă şi a administratorului public al Sectorului 3, Marius Daniel Ciobîcă, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, deturnare de fonduri, înşelăciune şi conflict de interese în contracte de peste 15 milioane de euro.

Plângerea penală vine în urma unei investigații Recorder.ro care a scos la iveală modul în care firmele controlate de familia city managerului Marius Daniel Ciobîcă, mâna dreaptă a primarului Robert Negoiță, obțin contracte de milioane de euro de la Primăria S3.

USR a demonstrat că Marius Daniel Ciobîcă, administratorul public al Sectorului 3 şi membru în Consiliul de Administraţie al societăţii Salubritate şi Deszăpezire S3 SRL, aflată în subordinea Primăriei Sectorului 3, a încheiat contracte prin achiziţie directă cu societatea Greenwise Solutions deţinută de Alina Gabriela Anton, partenera de viaţă a fratelui administratorului public Marius Daniel Ciobîcă, pentru furnizarea de coşuri de gunoi stradale şi suporţi pentru saci menajeri în valoare de 400.000 de euro, arată comunicatul de presă al USR Bucureşti.

Tot acestei societăţi, Greenwise Solutions SRL, i-au fost atribuite contracte încheiate cu Direcţia Generală de Salubritate Sector 3 pentru furnizarea de saci menajeri şi recipiente stradale de colectare a deşeurilor în valoare de peste 890.000 de euro din bani publici.

Ulterior, în 2022 şi 2023, Robert Negoiţă l-a delegat pe administratorul public Marius Daniel Ciobîcă să aprobe şi să semneze caietele de sarcini pentru licitaţia lucrărilor pentru sisteme îngropate, respectiv pentru pavele şi borduri, în valoare de aproximativ 14 milioane de euro, licitaţie câştigată de societatea Challenge Concept SRL, care aparţine tot partenerei de viaţă a fratelui administratorului public Marius Daniel Ciobîcă.

„Acum o săptămână, am cerut insistent demisia administratorului Ciobîcă. Între timp, la presiunea mea şi cea publică, înţeleg că a făcut acest gest. Dar nu este de ajuns, trebuie să răspundă în faţa legii atât el, cât şi primarul Negoiţă, care trebuie să-i urmeze urgent exemplul şi să plece din Primăria Sectorului 3. Personal, am reuşit de nenumărate ori să opresc lucrări fără autorizaţii care ar fi distrus grădinile de bloc pentru a face loc unor alei absurde de pavele sau unor trotuare printre copaci. Asta se întâmplă când contractele sunt atribuite fără transparenţă către rude sau apropiaţi şi în detrimentul cetăţenilor Sectorului 3”, a declarat Lucian Judele, candidatul USR pentru Primăria Sectorului 3, potrivit sursei citate.

Aceleași argumente le-a adus și Emanuel Ungureanu care a precizat că legea a fost încălcată în repetate rânduri.

„Toate contractele au fost atribuite membrilor familiei administratorului public, folosind banii cetăţenilor Sectorului 3. Este o încălcare repetată a legilor privind achiziţiile publice”, a spus, la rândul lui, Emanuel Ungureanu, deputat USR.

Sălile de jocuri intră în ilegalitate, dar rămân în continuare în funcțiune. USR acuză PSD de protejarea industriei păcănelelor
Sălile de jocuri intră în ilegalitate, dar rămân în continuare în funcțiune. USR acuză PSD de protejarea industriei păcănelelor
Reprezentanţii USR au transmis că PSD s-a lăudat că scoate păcănelele din localităţile cu până la 15.000 de locuitori până la finalul acestei luni, dar este o minciună şi de data...
Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență. Ce acuzații i se aduc
Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență. Ce acuzații i se aduc
Cătălin Liviu Stănculescu, directorul Direcției Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a fost reținut pentru 24 de ore, vineri, 26 aprilie, de procurorii Direcției Naționale...
#Robert Negoita primar sector 3, #DNA, #USR, #lucian judele, #Emanuel Ungureanu USR , #stiri politice