Motivul pentru care Lewandowski vrea să plece de la Bayern: ”Ceva a murit în mine”

Marti, 07 Iunie 2022, ora 19:20
2585 citiri
Motivul pentru care Lewandowski vrea să plece de la Bayern: ”Ceva a murit în mine”
Robert Lewandowski

Robert Lewandowski, prolificul atacant polonez al lui Bayern Munchen, cel mai bun jucător FIFA în 2020 şi 2021, a justificat probabila sa despărţire de campioana en titre a Germaniei prin dorinţa sa de a simţi "mai multe emoţii în viaţă", relatează AFP.

Întrebat luni seara, într-un podcast de pe site-ul polonez Onet.pl, de ce vrea să plece de la Bayern, fotbalistul în vârstă de 33 de ani a răspuns fără ezitare că vrea să simtă "mai multe emoţii în viaţă".

"În primul rând, ceva a murit în mine şi este un lucru peste care nu reuşeşti să treci", a explicat Lewandowski.

"Povestea mea la Bayern a ajuns la sfârşit", a declarat săptămâna trecută polonezul, fără să ofere indicaţii despre viitorul său.

Potrivit presei, FC Barcelona ar fi făcut o ofertă de 32 de milioane de euro pentru Lewandowski.

Atacantul, care în august va împlini 34 de ani, a spus după încheierea sezonului din Bundesliga că nu îşi va reînnoi contractul cu Bayern, care expiră în 2023, şi ar dori să părăsească echipa bavareză chiar în această vară.

Bavarezii pot obţine bani de pe urma sa doar dacă îl vor vinde în această vară.

"Cu ceea ce am dobândit datorită lui Bayern şi Bayern datorită mie", a spus jucătorul, ar fi mai bună găsirea unei soluţii acceptabile pentru ambele părţi şi să nu căutarea unei "decizii unilaterale".

"Cred că loialitatea şi respectul sunt mai importante decât afacerile" după opt sezoane petrecute împreună, crede atacantul. El a subliniat că lasă la Bayern "prieteni" mai degrabă decât "colaboratori".

După venirea sa la Bayern în 2014, Lewandowski a câştigat Liga Campionilor în 2020 şi opt titluri de campion al Germaniei, pe lângă cele două titluri cucerite cu Borussia Dortmund.

El a doborât mai multe recorduri, cel mai mediatizat fiind cel al numărului goluri într-un singur sezon din Bundesliga, cu 41 de realizări în 2020-2021.

El este al treilea marcator din istoria Ligii Campionilor, la egalitate cu Karim Benzema (86 de goluri), încă departe de Cristiano Ronaldo (140 de goluri) şi Lionel Messi (125 de goluri).

Antrenorul celor de la FC Barcelona a făcut anunțul mult așteptat. Ce a discutat cu președintele
Antrenorul celor de la FC Barcelona a făcut anunțul mult așteptat. Ce a discutat cu președintele
Antrenorul FC Barcelona Xavi este unul dintre personajele cele mai iubite de suporterii catalani având în vedere faptul că a fost jucător pe Camp Nou. Totuși, acesta fost la un pas să...
Antrenorul FC Barcelona, aproape de demisie. Cum l-a convins președintele să rămână
Antrenorul FC Barcelona, aproape de demisie. Cum l-a convins președintele să rămână
Joan Laporta, președintele FC Barcelona a reușit să îl convingă pe Xavi să nu demisioneze. Rafa Yuste, vicepreședintele Barcelonei, a explicat exact cum au decurs discuțiile cu antrenorul...
#Robert Lewandowski, #Bayern, #motiv, #fc barcelona , #stiri fotbal