Fostul ministru de Interne al Slovaciei, arestat într-un dosar de crimă organizată. Ancheta îl vizează și pe fostul premier Robert Fico

Miercuri, 20 Aprilie 2022, ora 17:44 1765 citiri
Robert Kalinak a demisionat din funcția de ministru de Interne ca urmare a crizei politice generate de asasinarea jurnalistului Jan Kuciak FOTO Facebook

Robert Kalinak, fost ministru de Interne al Slovaciei, a fost arestat miercuri, 20 aprilie, a anunțat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru agenţia de ştiri TASR.

Urmărirea penală a fost declanşată împotriva lui Kalinak şi a fostului premier social-democrat Robert Fico, a precizat purtătorul de cuvânt fără a furniza amănunte.

Potrivit informaţiilor de media, acuzaţiile sunt legate de crima organizată.

Faptul că Fico nu a fost arestat se datorează imunităţii pe care o deţine în calitate de membru al parlamentului.

Poliţia a precizat că nu divulgă alte amănunte pentru a nu periclita investigația în desfăşurare.

Robert Fico este fondatorul şi liderul celui mai mare partid de opoziţie, Smer SD (Direcţia Social-Democraţia).

El a acuzat în mod repetat coaliţia din patru partide venită la putere că foloseşte poliţia şi justiţia pentru persecuţia politică a reprezentanţilor fostului guvern condus de social-democraţi.

După asasinarea jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak şi a logodnicei sale, în februarie 2018, au fost declanşate investigaţii asupra unor oficiali de top suspectaţi de corupţie. Robert Fico se afla la putere în momentul respectiv.

După schimbarea de Guvern, în 2020, aceste investigaţii au fost extinse de noul guvern la oficiali numiţi de guvernul social-democrat, notează dpa.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News