Care sunt motivațiile și limitele lui Putin: Un fost secretar american al Apărării știe obsesia președintelui rus

Marti, 31 Ianuarie 2023, ora 00:30
4728 citiri
Care sunt motivațiile și limitele lui Putin: Un fost secretar american al Apărării știe obsesia președintelui rus
Robert Gates susține că obsesia lui Putin este Ucraina FOTO: Wikipedia

Robert Gates, fostul secretar american al Apărării din timpul președintelui George Bush, care a acordat un interviu la NBC News, a analizat războiul dintre Rusia și Ucraina. El a susținut că Vladimir Putin crede că este ”destinul lui” să recreeze Imperiul rus și de aceea a pornit ofensiva împotriva Kievului.

Gates și-a început cariera în Forțele Aeriene ale SUA și în CIA, iar mai târziu a fost ales de fostul președinte George W. Bush pentru a-l înlocui pe Donald Rumsfeld ca secretar al Apărării al SUA. Iar în această funcție a rămas până în 2011, potrivit Newsweek.

Duminică, 29 ianuarie 2022, Gates a apărut la Meet the Press de la NBC News pentru a discuta despre conflictul în curs dintre Rusia și Ucraina. Când a fost întrebat de gazda emisiunii Chuck Todd despre care ar putea fi motivațiile și limitele lui Putin, Gates a spus că liderul rus pare să creadă că este de datoria lui să readucă Rusia la culmile de odinioară prin recuperarea vechilor teritorii.

Noul plan special de război al lui Putin din Ucraina: Tactica total diferită față de momentul invaziei

„Putin crede că este destinul său să recreeze Imperiul Rus”, a spus Gates. „Și așa cum spunea vechiul meu mentor, Zbig Brzezinski, „Fără Ucraina, nu poate exista Imperiu Rus”. Așa că este obsedat de recuperarea Ucrainei, el va rămâne acolo. Cred că el gândește că timpul este de partea lui, că sprijinul SUA și sprijinul Europei și așa mai departe, se vor destrăma."

El a adăugat: „Și face ceea ce armatele ruse au făcut întotdeauna, și asta înseamnă trimiterea unui număr mare de recruți relativ prost echipați și prost pregătiți în linia frontului, cu convingerea că masa de militari va învinge”.

Capacitatea Rusiei de a continua să inunde câmpul de luptă cu un număr mare de soldați recrutați a fost pusă sub semnul întrebării de unii comentatori, deoarece pierderile sale continuă să crească în timpul invaziei prelungite.

O țară neutră ce ascunde 213 miliarde de dolari ai Rusiei îl înfruntă pe Putin. Schimbare față de Ucraina, după exporturi de arme către România

Sâmbătă, Richard Ojeda, un fost maior al armatei americane și congresman, a comparat tactica lui Putin cu „aruncarea cărnii în mașină de tocat” și a spus că pierderile armatei sale nu sunt durabile.

„Aceste pierderi sunt nesustenabile”, a scris Ojeda într-un tweet. "Putin aruncă carne în mașină de tocat și este din ce în ce mai rău. Sunt pe cale să fie injectate în acest război tancuri care sunt mult mai capabile decât cele ale Rusiei. Rusia a fost un tigru de hârtie și Ucraina a dovedit asta!"

Șansele Ucrainei de a continua să reziste forțelor Rusiei vor primi un impuls semnificativ în curând, deoarece țara urmează să primească un transport major de tancuri de la diverși aliați, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie și Germania.

Un expert britanic anunță decăderea liderului de la Kremlin: Putin pierde controlul în Rusia
Un expert britanic anunță decăderea liderului de la Kremlin: Putin pierde controlul în Rusia
Un expert britanic, care a scris cărți despre dictatura lui Adolf Hitler din Germania nazistă, a dezvăluit imaginea președintelui rus ca ”marele protector” al țării sale, mai mult decât...
Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge războiul pe teritoriul NATO. "Chiar şi mâine, rachetele pot zbura spre orice stat" FOTO/VIDEO
Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge războiul pe teritoriul NATO. "Chiar şi mâine, rachetele pot zbura spre orice stat" FOTO/VIDEO
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din...
#Robert Gates, #Robert Gates SUA, #Putin Ucraina, #Putin razboi, #Putin razboi Ucraina, #imperiul rus, #Rusia Ucraina , #Razboi Ucraina