PSD face scut în jurul lui Marian Neacșu. Robert Cazanciuc: ”A fost condamnat în baza unui text declarat neconstituţional ulterior”

Joi, 02 Decembrie 2021, ora 21:242095 citiri
PSD face scut în jurul lui Marian Neacșu. Robert Cazanciuc: ”A fost condamnat în baza unui text declarat neconstituţional ulterior”
Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției FOTO Facebook / Robert Cazanciuc

Senatorul PSD Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției, a declarat joi, 2 decembrie, că numirea lui Marian Neacșu în funcția de secretar general al Guvernului va fi un câștig, întrucând acesta este ”un om de acțiune, care știe sistemul public.”

”Îl cunosc pe domnul Neacşu pentru că a fost secretar general al PSD şi eu cred că pentru Guvernul României va fi un real câştig: e un om de acţiune, care ştie sistemul public, care va avea un dialog bun cu premierul şi cu întreaga echipă din Guvern”, a spus Cazanciuc joi seară, la Profit TV.

Senatorul PSD a mai arătat că toată lumea din Parlament ar avea cuvinte de laudă la adresa lui Marian Neacşu, pentru că, atunci când era lider de grup, a reuşit să fie un liant între grupurile politice.

Despre condamnarea lui Neacșu, fostul ministru al Justiției a subliniat că ”a fost în baza unui text declarat neconstituţional ulterior, pentru că, la vremea respectivă, nu exista interdicţie clară pentru parlamentar de a face anumite tipuri de angajări, cum era în cazul funcţionarilor publici”.

”Ea a fost introdusă în mod expres în lege la doi ani de zile după ce domnul Neacşu a făcut acea angajare”, a mai spus Cazanciuc.

Recent, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că își asumă propunerea ca Marian Neacşu să fie susţinut de PSD pentru funcţia de secretar general al Guvernului, explicând că nu are în cazier antecedente penale, pentru că acea condamnare "e depăşită juridic".

Marian Neacșu a fost condamnat, în februarie 2016, la şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, după ce a fost acuzat că şi-a angajat fiica la biroul de parlamentar.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News