Reactie dupa audierile din PE: MCV trebuie sa existe!

Marti, 14 Aprilie 2015, ora 20:18 3014 citiri
Foto: Facebook/Siegfried Muresan

Europarlamentarul PMP Siegfried Muresan a comentat, marti seara, audierea in Comisia pentru Control Bugetar a Parlamentului European a Ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, si a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Acesta a criticat pe pagina de Facebook Siegfried Muresan comentariile europarlamentarilor de la PSD.

"PSD este partidul care ataca in continuare statul de drept. Au dovedit-o astazi, din nou, eurodeputatii PSD prin luarile de cuvant in cadrul audierii despre MCV care are loc acum in Parlamentul European.

Acesta este partidul care, de 25 de ani, incearca sa acapareze Romania si sa o tina pe loc. Cat timp mai acceptam?", a notat europarlamentarul.

Capii justitiei din Romania au dat raportul la Bruxelles: Pro si contra MCV

Dupa cateva minute acesta a revenit criticandu-i pe cei care, spune el, vor sa scape de MCV.

"Bucurie mare pe adversarii statului de drept ca vor scapa de MCV in maximum 5 ani. Nu! Nu, nu, nu! MCV trebuie sa existe pana ne indeplinim toate angajamentele iar independenta justitiei este ireversibila!", a adaugat Muresan.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a sustinut, marti, ridicarea MCV, lasand sa se inteleaga ca lucrurile au intrat pe fagasul normal, ca institutiile isi fac treaba si ca Romania a perceput colaborarea cu Bruxelles-ul in acesti opt ani ca pe un adevarat parteneriat.

A.G.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News